Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anders Aukland satsar på att komma tillbaka till toppen effter sin skada, men är osäker på om han klarar det. Här är han efter segern i Alliansloppet 2013. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Anders Aukland satsar på att komma tillbaka till toppen effter sin skada, men är osäker på om han klarar det. Här är han efter segern i Alliansloppet 2013. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Klarar Anders Aukland att komma tillbaka?

Den olyckshändelse Anders Aukland drabbades av vid en fjälltur förra veckan göra att han är oviss om framtiden i skidspåret.
– Jag är inte säker på att jag klarar att komma tillbaka. Men jag är otroligt motiverad så jag tar den utmaningen, säger Anders till nyhetsbyrån NTB.
En stor motivationsfaktor för skadade Aukland är att man fått in Johan Olsson i teamet.

– Jag känner mig mer motiverad att nu än jag var före olyckan. När jag kikade på att starta upp försäsongsträningen så såg jag det som lite tungt, säger Aukland.

Oturen var framme på en fjälltur med brordern Jörgen i Jotunheimen. Där gick benet tvärt av i olyckan men det allvarligaste är ett skadat ligament i fotleden.

– Det är en svår vristskada jag har dragit på mig. Det är ledbandet som är problemet. Först om två veckor får jag veta mer om när jag kan börja träna lite igen, förklarar han för NTB.

Anders räknar med att det kommer att bli mycket träning i stakmaskin framöver och sedan hoppas Anders att rullskidorna kan komma till användning i slutet av sommaren.

På frågan vad som driver honom, snart 43 år gammal, att komma tillbaka så säger han följande:

– Jag älskar att åka fort på skidor och utmana mig själv, och inte minst för att se hur långt jag kan nå. Det är också viktigt att bygga ett team hela tiden. Lagdelen är också viktig.

– Det är inspirerande att få in Johan Olsson i vårt team nu. Han är världens bäste och det ger mig en ny aspekt, att träna och vara tillsammans honom, säger Anders i NTB-intervjun.

– Även om jag har haft otur nu så har jag har inte ändrat så mycket på målsättningen, men vägen dit kommer att vara helt annorlunda. Jag tycker inte så synd om mig själv, och jag vet att många har lyckats komma tillbaka efter stora skador. Jag är inställd på att satsa vidare, säger Aukland.

I fredags presenterade Team Santander sin trupp för kommande säsong. Johan Olsson är som sagt ny i laget där Jens Eriksson finns kvar. Dock är inte Jerry Ahrlin kvar i det norska teamet, med det är sambon Laila Kveli.

På damsidan förstärker man med totalvinnaren av Ski Classics i vinter, Katerina Smugna. Förutom Johan Olsson så kommer också Öyvind Moen Fjeld och Snorri Einarsson in i teamet.

Team Santander 2015/2016

Damer

Laila Kveli
Holly Brooks
Katerina Smutna (ny)

Herrar
Anders Aukland
Jörgen Aukland
Tord Asle Gjerdalen
Andreas Nygaard
Jens Eriksson
Johan Olsson (ny)
Öyvind Moen Fjeld (ny)
Snorri Einarsson (ny)

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...