Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Britta Johansson Norgren högst upp på pallen efter Tjejvasan 2019. Till vänster tvåan Lina Korsgren och till höger trean Katerina Smutná. FOTO: Vasaloppet.
Britta Johansson Norgren högst upp på pallen efter Tjejvasan 2019. Till vänster tvåan Lina Korsgren och till höger trean Katerina Smutná. FOTO: Vasaloppet.

Kommer Britta Johansson Norgren vinna Tjejvasan i år igen?

I morgon är det dags för 32:a upplagan av Tjejvasan. Huvudfavorit till segern är Britta Johansson Norgren, Sollefteå skidor/Lager 157 Ski Team, som vunnit tre av de fyra senaste åren. Men det finns ett knippe tjejer som kommer utmana Britta om segern.
Tjejvasan sänds direkt på SVT 1 och SVT Play och loppet startar 09.00.

Idag på Vasaloppet 30 var det snabbt före och Gabriel Thorn åkte sträckan på 1.08,09. Nu ser det inte ut att bli lika snabbt före på lördagen då det enligt prognos ska komma en del regn i natt.

Gällande rekordtid i Tjejvasan är från 2017 då Britta Johansson Norgren åkte på 1.16.44. Vi får se om den står sig i morgon. Den åkare som eventuellt slår gällande rekordtid i Tjejvasan får 50 000 kr i rekordbonus.

Ett kul faktum är att samtliga de tio första i Tjejvasan 2019 även kommer till start i år. De har också samma startnummer som placeringen ifjol.

Bakom Britta följde då i tur och ordning, Lina Korsgren, Åre Längdskidklubb/Team Ramudden, Katerina Smutná, Tjeckien/Ed System Bauer Team, Emma Wikén, Åsarna IK, Laila Kveli, Norge/Team Engcon, Elin Mohlin, Sockertoppen IF/Lager 157 Ski Team, Frida Erkers, IFK Mora SK, Sandra Olsson, Malungs IF, Frida Hallqvist, Åsarna IK och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden.

Samtliga är förstås aspiranter på en topptio-placering igen men det finns även fler som aspirerar på det. Till exempel: Maria Nordström, Borås SK, Magdalena Pajala, Strömnäs GIF/Team Serneke och Rebecca Öhrn, IFK Umeå. En spännande start gör också Anna Haag, Anna&Emil Sportklubb. Anna har åkt Tjejvasan en gång, 2012, då hon blev femma.

Några starka juniortjejer kommer också till start som kan utmana om topp tio.

Lager 157 Ski Team har gjort en egen intervju idag med Britta Johansson Norgren inför Tjejvasan och den finns att lyssna på här på Facebook.

Tjejvasan sänds som sagt direkt på SVT 1 och SVT Play. Det är nionde året som SVT direktsänder loppet. Starten för loppet är 09.00.

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...