www.langd.se

Britta Johansson Norgren högst upp på pallen efter Tjejvasan 2019. Till vänster tvåan Lina Korsgren och till höger trean Katerina Smutná. FOTO: Vasaloppet.
Britta Johansson Norgren högst upp på pallen efter Tjejvasan 2019. Till vänster tvåan Lina Korsgren och till höger trean Katerina Smutná. FOTO: Vasaloppet.

Kommer Britta Johansson Norgren vinna Tjejvasan i år igen?

I morgon är det dags för 32:a upplagan av Tjejvasan. Huvudfavorit till segern är Britta Johansson Norgren, Sollefteå skidor/Lager 157 Ski Team, som vunnit tre av de fyra senaste åren. Men det finns ett knippe tjejer som kommer utmana Britta om segern.
Tjejvasan sänds direkt på SVT 1 och SVT Play och loppet startar 09.00.

Idag på Vasaloppet 30 var det snabbt före och Gabriel Thorn åkte sträckan på 1.08,09. Nu ser det inte ut att bli lika snabbt före på lördagen då det enligt prognos ska komma en del regn i natt.

Gällande rekordtid i Tjejvasan är från 2017 då Britta Johansson Norgren åkte på 1.16.44. Vi får se om den står sig i morgon. Den åkare som eventuellt slår gällande rekordtid i Tjejvasan får 50 000 kr i rekordbonus.

Ett kul faktum är att samtliga de tio första i Tjejvasan 2019 även kommer till start i år. De har också samma startnummer som placeringen ifjol.

Bakom Britta följde då i tur och ordning, Lina Korsgren, Åre Längdskidklubb/Team Ramudden, Katerina Smutná, Tjeckien/Ed System Bauer Team, Emma Wikén, Åsarna IK, Laila Kveli, Norge/Team Engcon, Elin Mohlin, Sockertoppen IF/Lager 157 Ski Team, Frida Erkers, IFK Mora SK, Sandra Olsson, Malungs IF, Frida Hallqvist, Åsarna IK och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden.

Samtliga är förstås aspiranter på en topptio-placering igen men det finns även fler som aspirerar på det. Till exempel: Maria Nordström, Borås SK, Magdalena Pajala, Strömnäs GIF/Team Serneke och Rebecca Öhrn, IFK Umeå. En spännande start gör också Anna Haag, Anna&Emil Sportklubb. Anna har åkt Tjejvasan en gång, 2012, då hon blev femma.

Några starka juniortjejer kommer också till start som kan utmana om topp tio.

Lager 157 Ski Team har gjort en egen intervju idag med Britta Johansson Norgren inför Tjejvasan och den finns att lyssna på här på Facebook.

Tjejvasan sänds som sagt direkt på SVT 1 och SVT Play. Det är nionde året som SVT direktsänder loppet. Starten för loppet är 09.00.

Siste nyheter

Charlotte Kalla, Anna Dyvik och Hanna Falk är några av landslagsåkarna som tävlar på rullskidor i Trollhättan i slutet på augusti. FOTO: Svenska skidförbundet.

SVT livesänder från rullskidstävlingarna i Trollhättan

Saknar du att se de svenska skidstjärnorna på TV. Snart behöver du inte vänta längre. SVT kommer att sända två rullskidlopp under Alliansloppet Action Week i Trollhättan med de svenska landslagsåkarna...
Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...