Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kristin Kaspersen och Magdalena Forsberg åker Vasaloppet tillsammans söndag 1 mars. FOTO: Vasalöparen/Sofia Kallner.
Kristin Kaspersen och Magdalena Forsberg åker Vasaloppet tillsammans söndag 1 mars. FOTO: Vasalöparen/Sofia Kallner.

Kristin Kaspersen och Magdalena Forsberg åker Vasaloppet tillsammans!

Det går som en dans när Kristin Kaspersen och Magdalena Forsberg återförenas på skidor. De två finalisterna i fjolårets Let’s Dance tränar just nu för fullt tillsammans inför Vasaloppet den 1 mars 2020.
De båda coachas av den officiella Vasaloppscoachen Mattias Svahn, som också ska åka Vasaloppet – men han ska åka som SVT:s åkande reporter tillsammans med Clara Henry. Vasaloppet är även i år fulltecknat, vilket innebär 15 800 anmälda deltagare, medan det finns platser kvar i övriga lopp i Vasaloppets vintervecka.

Ett långt reportage med Kristin och ”Magda” publiceras i nya numret av Vasalöparen (nr 1 2020), som är Sveriges största magasin för nybörjare och motionärer intresserade av skidåkning, cykling och löpning. Tidningen utkommer på fredag den 7 februari och finns då även att läsa digitalt gratis på Vasaloppets hemsida.

Det var den 31 maj 2019 som Kristin Kaspersen, i par med Calle Sterner, vann finalen i den 14:e säsongen av TV4:s Let’s Dance över Magdalena Forsberg med partnern Tobias Karlsson. Söndagen den 1 mars är det dags att mötas igen, eftersom Kristin och ”Magda” har beslutat att åka Vasaloppet 2020 tillsammans – och de tar sina danspartners Calle och Tobias med sig i skidspåret.

– Det ska bli sååå häftigt att göra det här tillsammans under de nio milen och ha roligt under tiden, säger Kristin Kaspersen i intervjun i Vasalöparen.

Det var i höstas, när Kristin Kaspersen fyllde 50, som hon fick i present av Magdalena och flera andra ur Let’s Dance-gänget att åka skidor med dem i februari hos Magdalena vid Höga kusten. Saken var klar: Kristin skulle åka Vasaloppet 2020 och de som hade varit så snälla och gett henne presenten fick lov att hänga på.

– Det här är mest en kul grej, jag har inget krav på mig att åka på en viss tid eller så. Jag vill bara åka och må bra och ha kul ihop med det här roliga gänget. Det är roligt att ha ett mål med träningen igen, det har jag inte haft på så länge. Förutom under Let’s Dance då, säger Magdalena Forsberg till Vasalöparen.

Den officiella Vasaloppscoachen Mattias Svahn menar att ”de är ett så himla roligt gäng, glada och positiva och så gör de som jag säger, haha”.

Läs mer om Vasalöparen: https://www.vasaloppet.se/om-oss/vasaloparen

Fotnot:
Kristin Kaspersen åkte Vasaloppet 2012, tillsammans med före detta NHL-proffsen Nils Ekman och Darius Kasparaitis. Kristins tid blev 8.55.58. Dessförinnan åkte hon Tjejvasan 2001.

Magdalena Forsberg har också åkt Tjejvasan: Som längdåkare 1993 (medan hon hette Wallin) blev hon 5:a och som skidskytt 1996 (fortfarande då hon hette Wallin) blev hon lite överraskande 2:a, bara elva sekunder bakom segraren Kerrin Petty.

Clara Henry och Mattias Svahn kommer att vara vinterns åkande reportrar i Vasaloppet. FOTO: SVT/Anders Hellström.Clara Henry och Mattias Svahn kommer att vara vinterns åkande reportrar i Vasaloppet. FOTO: SVT/Anders Hellström.

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...