Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Jens Burman bäste svensk som tionde man precis före Johan Olsson i La Clusaz. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Jens Burman bäste svensk som tionde man precis före Johan Olsson i La Clusaz. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Krogh spurtvinnare - Burman tia, Olsson elva

Med sin starka spurt vann Finn Hågen Krogh masstarten i La Clusaz före Martin Johnsrud Sundby.
Fina insatser av Jens Burman och Johan Olsson som tia och elva knappa halvminuten bakom vinnaren.

Det var tidigt hög fart i loppet med norrmännen Glöersen, Sundby, Krogh och Tönseth som höll upp farten. Johan Olsson var direkt med långt fram, så också Martin Johansson och Jens Burman.

När farten skruvades upp fick först Martin Johanssen ge sig men Olsson och Burman såg fortsatt fina ut. På slutet när farten ökade än mer fick även Johan och Jens släppa tätklungan.

In över upploppet knep Burman tiondeplatsen precis före Olsson. Stabil insats av Johan Olsson och en ny toppinsats av Jens Burman i skejt. Åsarna-åkaren som har varit, i alla fall hittills, starkare i klassisk stil.

Där bakom föll Martin Johansson tillbaka samtidigt som sprintern Emil Jönsson avancerade till 25:e plats. Ett bra distanslopp av Jönsson. Johansson blev 32:a strax före Axel Ekström som 35:a.

Trea i dagens lopp blev ryske Alexander Legkov, som enligt Expressen via dokument de kommit över var dopad under OS i Sotji. Förhoppningsvis kommer fakta i dessa uppgifter inom kort.

Resultat
Världscupen La Clusaz
Herrar 15 km masstart fri stil

1. Finn Hågen Krogh 34.09.3
2. Martin Johnsrud Sundby + 0.3
3. Alexander Legkov + 3.1
4. Didrik Tönseth + 12.1
5. Sergey Ustiugov + 25.3
6. Matti Heikkinen + 35. 5

10. Jens Burman + 27.2
11. Johan Olsson + 27.3
25. Emil Jönsson + 1.19.3
32. Martin Johansson + 1.40.1
35. Axel Ekström + 1.47.1

Komplett resultat här

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...