Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Till helgen kan man följa Britta Johansson Norgren och de andra långloppsessen i Visma Ski Classics på SVT. FOTO: Visma Ski Classic.

Till helgen kan man följa Britta Johansson Norgren och de andra långloppsessen i Visma Ski Classics på SVT. FOTO: Visma Ski Classic.

Långloppen i Visma Ski Classics till SVT

Visma Ski Classics - mästerskapsserien i långlopp har nyligen gjort klart de svenska TV-rättigheterna med SVT.
De börjar sända Visma Ski Classics redan kommande helg från Livigno!

Visma Ski Classics består av de tretton mest traditionella och prestigefyllda långloppen i världen. Distanserna på loppen är mellan 35 och 90 km och mer än 50.000 motionärer står på samma startlinjer som de professionella åkarna. Touren är också unik i att damer och herrar tävlar över samma distanser och i samma Pro Team. Totalt är det 28 Pro Team från hela Europa som deltar i Visma Ski Classics.

Visma Ski Classics är nu stolta att presentera partnerskapet med SVT som är den femte public service TV-kanalen som Visma Ski Classics nu har inlett ett samarbete med, efter NRK, YLE, Czech TV och TVP i Polen. SVT kommer nu kunna rapportera om Visma Ski Classics i Vinterstudion och börjar sända live redan kommande helg, då det är dags för säsongens andra event, från det 35 km långa loppet Sgambeda i Livigno.

– Det känns väldigt bra att vi kan stärka vårt redan starka vinterutbud med ytterligare en fin pusselbit" säger Max Bursell, planeringschef på SVT Sport.

– Vi är mycket glada att över samarbetet med SVT och att de kommer visa Visma Ski Classics i Vinterstudion. Vi har lagt en strategi i Ski Classics styrelse där vi vill nå ut bredare, därför är vi nu väldigt glada och hoppas på ett långsiktigt partnerskap där vi tillsammans med SVT kan utveckla långloppen vidare, säger Ski Classics VD David Nilsson.

Visma Ski Classics VII (2016/2017):

Event 1: 27th November Prologue Pontresina Switzerland 10 km
Event 2: 3rd December La Sgambeda Livigno Italy 35km
Event 3: 4th January Changchun Vasaloppet China 50km
Event 4: 14th January Kaiser Maximilian Lauf Seefeld Austria 60km
Event 5: 21st January La Diagonela St Moritz Switzerland 65km
Event 6: 29th January Marcialonga Trentino Italy 70km
Event 7: 11th February Toblach-Cortina Italy 50km
Event 8: 19th February Jizerska Padesatka Czech Republic 50km
Event 9: 5th March Vasaloppet Sweden 90km
Event 10: 18th March Birkebeinerrennet Norway 54km
Event 11: 25th March Årefjällsloppet Sweden 55 km
Event 12: 1st April Reistadløpet Bardufoss Norway 50km
Event 13: 8th April Ylläs-Levi Finland 60km

Läs mer på www.vismaskiclassics.com

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.