Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Britta Johansson Norgren blir tillsammans med Oscar Persson och Marcus Johansson Lager 157 Ski Team:s åkare till Vasaloppet i Kina. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Britta Johansson Norgren blir tillsammans med Oscar Persson och Marcus Johansson Lager 157 Ski Team:s åkare till Vasaloppet i Kina. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Lager 157 Ski Team med starkt lag till Kina

När Ski Classics drar igång igen efter uppehållet står Lager 157 Ski Team på startlinjen. Teamet kommer med tre åkare till Kinesiska Vasaloppet i Changchun: Britta Johansson Norgren, Oscar Persson och Marcus Johansson.

Den månadslånga vilan mellan den senaste och nästkommande deltävling i Ski Classics börjar gå mot sitt slut. Nästa deltävling blir Kinesiska Vasaloppet den 4 januari. För Lager 157 Ski Teams del kommer Britta Johansson Norgren, Oscar Persson och Marcus Johansson till start.

– Det här känns som det bästa för laget. Vi skickar två västjagande åkare i Britta och Oscar och sett till herrsidan så har både Oscar och Marcus varit stabila under hela hösten, säger Lager 157 Ski Teams sportchef, Anton Järnberg.

Britta kommer till Kina som försvarare av den gula ledarvästen och Oscar jagar den rosa ungdomsvästen. Just nu ligger Oscar fyra i den jakten. Båda två är laddade inför fortsättningen och även Marcus ser fram emot Kinaresan.

– Jag har aldrig varit i Kina, så det här känns både spännande och nytt. Man undrar också lite över hur tidsomställningen kommer att påverka prestationen, kommenterar Marcus.

På grund av det späckade tävlingsschemat framöver har teamledningen tvingats vara lite taktiska i beslutet om antal åkare till start. Den långa resan till Kina och senare det tuffa januariprogrammet kommer att påverka åkarna på ett eller annat vis. Förhoppningen är att laguppställningen till respektive tävling fortfarande känns som rätt uppställning när säsongen summeras i maj.

Lager 157 Ski Team består, förutom Britta, Oscar och Marcus, även av Fredrik Byström, Markus Ottosson och Jimmie Johnsson. Teamet kommer att ställa upp i samtliga av säsongens tävlingar inom Ski Classics.

Senaste nyheterna

William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.
Tatiana Sorina tvåa, Therese Johaug etta och Ebba Andersson trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen. Bildbyrån.

Johaug klar vinnare – Ebba Andersson trea

En krasch i slutet på jaktstartsloppet förstörde för Linn Svahn och Maja Dahlqvist i slutet på jaktstartsloppet i Ruka. Ebba Andersson och Frida Karlsson stod på benen men rådde inte på ryskan Sorina ...