Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lager 157 Ski Team satsar på ett ungdomslag för att introducera yngre skidåkare mot långlopp. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Lager 157 Ski Team satsar på ett ungdomslag för att introducera yngre skidåkare mot långlopp. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Lager 157 Ski Team startar ungdomslag

Lager 157 Ski Team, som precis presenterat sin trupp för säsongen, presenterar nu ytterligare en nyhet för säsongen 2021/2022. Teamet startar upp ett ungdomslag.
– Det har växt fram de senaste åren att vi vill starta upp ett ungdomslag med fokus på att introducera yngre skidåkare mot långlopp, säger Lager 157 Ski Teams sportchef Anton Järnberg.

Laget riktar sig till satsande skidåkare i åldern 19-22 år (född 1999-2002), som är intresserade av att börja satsa mot långlopp. Laget kommer i första hand att tävla i Sverige under vintern 2022.

– Syftet med projektet är att ge fler skidåkare möjligheten att satsa och få fler att välja och upptäcka långloppsspåret redan i tidig ålder och på det sättet stärka Sveriges plats i långloppvärlden, säger Anton Järnberg.

Tanken är att åkarna ska få möjlighet att satsa på långlopp med hjälp av teamet med läger och service på vissa av långloppen i Sverige, samtidigt som de har möjlighet att åka traditionella tävlingar i sina klubbars regi.

– Vi gör detta för att ge några åkare en bättre satsning, introducera dem för långlopp och utveckla dem som skidåkare. Sedan är det förstås en dröm att på sikt kunna utveckla åkare som kan ta klivet upp i vårt ordinarie Ski Classics lag, och vara med i de stora loppen i Europa, berättar Järnberg 

Laget kommer första året bestå av fyra åkare. Ansökan sker genom att maila till anton@lager157skiteam.com Den som ansöker är född mellan 99-02, skriver lite om sig själv, sina meriter och mål. Teamets tidigare åkare Elin Mohlin kommer att bli ansvarig för ungdomslaget. 

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...