Lager 157 Ski Team satsar på ett ungdomslag för att introducera yngre skidåkare mot långlopp. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Lager 157 Ski Team satsar på ett ungdomslag för att introducera yngre skidåkare mot långlopp. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Lager 157 Ski Team startar ungdomslag

Lager 157 Ski Team, som precis presenterat sin trupp för säsongen, presenterar nu ytterligare en nyhet för säsongen 2021/2022. Teamet startar upp ett ungdomslag.
– Det har växt fram de senaste åren att vi vill starta upp ett ungdomslag med fokus på att introducera yngre skidåkare mot långlopp, säger Lager 157 Ski Teams sportchef Anton Järnberg.

Laget riktar sig till satsande skidåkare i åldern 19-22 år (född 1999-2002), som är intresserade av att börja satsa mot långlopp. Laget kommer i första hand att tävla i Sverige under vintern 2022.

– Syftet med projektet är att ge fler skidåkare möjligheten att satsa och få fler att välja och upptäcka långloppsspåret redan i tidig ålder och på det sättet stärka Sveriges plats i långloppvärlden, säger Anton Järnberg.

Tanken är att åkarna ska få möjlighet att satsa på långlopp med hjälp av teamet med läger och service på vissa av långloppen i Sverige, samtidigt som de har möjlighet att åka traditionella tävlingar i sina klubbars regi.

– Vi gör detta för att ge några åkare en bättre satsning, introducera dem för långlopp och utveckla dem som skidåkare. Sedan är det förstås en dröm att på sikt kunna utveckla åkare som kan ta klivet upp i vårt ordinarie Ski Classics lag, och vara med i de stora loppen i Europa, berättar Järnberg 

Laget kommer första året bestå av fyra åkare. Ansökan sker genom att maila till anton@lager157skiteam.com Den som ansöker är född mellan 99-02, skriver lite om sig själv, sina meriter och mål. Teamets tidigare åkare Elin Mohlin kommer att bli ansvarig för ungdomslaget. 

Senaste nyheterna

a_aukland_orsa2levi

Podcast med Visma Ski Classics legend Anders Aukland

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Orsa2Levi så intervjuar Teemu Virtanen Visma Ski Classics legenden Anders Aukland. Han har 16 segrar i Visma Ski Classics och håller sig fortfarande i...
Både Lina Korsgren och Emil Persson kommer till start i Vaajmarathon. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vaajmarathon med ett sylvasst startfält

Imorgon avgörs Vaajmarathon för första gången som ett Visma Ski Classics Challenger event. Banan sträcker sig över 45 kilometer i klassisk teknik och har lockat några riktiga höjdare till start i Rötv...
Jens och William jagar nya mästerskapsmedaljer till Åsarna FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Burman och Poromaa i gamla OS-hjältars fotspår

Byn Åsarna i södra Jämtland har alltid haft en stark tradition av längdskidor. Många av våra största hjältar och hjältinnor genom tiderna har tävlat för Åsarna IK. Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Jan ...