Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På Marcialonga är Lager 157 Ski Team tillbaka med fullt lag. Här är hela gänget efter segern på Pro Team tempot i Livigno. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.
På Marcialonga är Lager 157 Ski Team tillbaka med fullt lag. Här är hela gänget efter segern på Pro Team tempot i Livigno. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Lager 157 tillbaka med fullt lag på Marcialonga

Lager 157 Ski Team leder Visma Ski Classics lagtävling med tio poäng före norska Team Koteng inför Marcialonga i morgon söndag.
Nu kommer det svartvita laget också med fullt lag till start i den sju mil långa italienska klassikern som sänds direkt på kanal 9 från 07.40.
– Marcialonga är ett av de största och mest prestigefyllda loppen, säger Lager 157 Ski Team:s sportchef Anton Järnberg.

Marcialonga är en höjdpunkt under säsongen för Lager 157 Ski Team precis som för många andra team och givetvis också många motionärer. Förutsättningarna för årets lopp är att det ligger konstsnö hela sträckan och att det dagarna innan loppet är hårt och fast i spåret.

– Det ligger en del natursnö längst upp på banan men hela sträckningen är lagd med konstsnö, berättar Anton Järnberg.

På La Diagonela i Schweiz i lördags så saknade Lager 157 tre åkare. Säsongens sensation och tvåan i totalen, Emil Persson, var sjuk och så också Elin Mohlin. Andreas Holmberg var kvar hemma i Sverige för att ladda lite extra just för Marcialonga där han i fjol var fin åtta.

Britta Johansson Norgren åker för ovanlighetens skull inte med den gula ledarvästen på söndag. Astrid Öyre Slind tog över ledarvästen efter hennes suveräna seger på La Diagonela i lördags. Astrid är nu fem poäng före Britta i sammandraget.

Britta avslutade starkt i lördaqs och knep en fjärdeplats och nu på söndag får vi se om hon kan försvara segern från i fjol på Marcialonga.

I lagtävlingen är det knallhårt i toppen. Lager 157 Ski Team toppar endast tio poäng före Team Koteng och med Team Ragde Eiendom som trea 110 poäng efter.

– Lagtävlingen är viktig och vi vill prestera som lag men vi offrar inte liv och lem för den, säger Anton Järnberg.

På Marcialonga har Anton störst hopp till Marcus Johansson och Andreas Holmberg.

– Maccan och Andreas är starkast uppför men visst tror jag att Öyvind (Moen Fjeld) och Emil (Persson) kan prestera bra också, säger Järnberg.

Det har varit en riktigt bra start för många svenska långloppsåkare på inledningen av Visma Ski Classics tionde säsong. Inte bara för åkarna från Lager 157.

På herrsidan är det tre åkare topp tio i totalen. Emil Persson är tvåa, Marcus Johansson fyra och Team Ramuddens Max Novak är nia. I ungdomstävlingen är Emil etta och Max tvåa och Team Ramuddens Johannes Eklöf femma. I sprinttävlingen är Max tvåa och Oskar Kardin, Team Ragde Eiendom trea. I bergspristävlingen är Andreas Holmberg tvåa och Oskar Kardin fyra.

Bland damerna är Britta Johansson Norgren tvåa, Team Ramuddens Lina Korsgren och Ida Dahl är sexa och sjua och Sofie Elebro, Team Parkettpartner Sjusjøen, nia. Dahl toppar ungdomtävlingen och Jenny Larsson, Team Ramudden är fyra och Julia Angelsiöö, Team Serneke, är femma. I sprintävlingen är Britta etta, Lina trea och Ida fyra och i bergspristävlingen är Britta tvåa och Lina fyra.

Några traditionella åkare gör i morgon spännande starter i Marcialonga. Direkt från dagens skiathlon i Oberstdorf har trean Sjur Röthe och sjuan Dario Cologna tagit sig till Italien. Även Andrew Musgrave ska komma till start. Också Petter Northug ska stå på start men frågan är väl vilken status Petter håller i nuläget.

Fakta Marcialonga

Plats: Trentino, Italy
Datum: Söndag 26 januari
TV: Kanal 9, 07.40
Starttid: Damer 07.50, herrar 08.00
Distans: 70 km, klassisk stil
Antal år: 46
Deltagarrekord: 7 951
Visma Ski Classics spurtpris: Predazzo – 46 km
Visma Ski Classics bergspris: Cavalese – 70 km
Servicekontroller: 13

Mer info på: vismaskiclassics.com

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...