Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Den svenska sprintstafettduon Linn Svahn och Maja Dahlqvist var besvikna efter andraplatsen i Ulricehamn. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Den svenska sprintstafettduon Linn Svahn och Maja Dahlqvist var besvikna efter andraplatsen i Ulricehamn. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Lampic spurtade ner Svahn på upploppet

Sveriges lag 1 var favorit till segern på sprintstafetten i Ulricehamn med Maja Dahlqvist och Linn Svahn i laget. När det skulle avgöras på upploppet så var dock Anamarija Lampic från Slovenien starkast och spurtade hem segern 18 hundradelar före Svahn.
– Jag är himla besviken. För mig har det varit en skithelg här, sa Svahn till SVT efter andraplatsen.

– Lampic är oerhört stark på spurten. Speciellt i skejt som här så det är välförtjänt att hon tar det, fortsatte Svahn.

Så här sammanfattade Maja Dahlqvist andraplatsern:
– Det är en bra dag egentligen men det räcker inte hela vägen fram, säger hon till SVT.

Taktiken kommenterade Dahlqvist så här:
– Vi var lite sugna på att köra hårt men det är svårt på den här banan. Det är så pass mycket lättare att ligga bakom och spara sig. Vi hade nog gärna sett att det var lite tuffare för att kunna skapa lucka.

Sju lag var med hela vägen till avgörandet på sista varvet. Linn Svahn låg i front hela vägen på slutvarvet men in på upploppet kom lagen bakom och utmanade hårt och Anamarija Lampic hade en vassare spurt än Svahn den här dagen.

Hanna Falk åkte sista sträckan för Sveriges andralag och låg länge i rygg på Svahn på sista varvet men tappade en del position inne på stadion och spurtade in som femma.

Officiellt resultat finns här.

Slovensk glädje från Anamarija Lampic och Eva Urevc. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.Slovensk glädje från Anamarija Lampic och Eva Urevc. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

 

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...