Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lina Korsgren och Emil Persson vinnare av Vaajmarathon. FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Lina Korsgren och Emil Persson vinnare av Vaajmarathon. FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Lina Korsgren och Emil Persson vinnare i Vaajmarathon

Visma Ski Classics Challengers serien fortsatte idag med Vaajmarathon i Rötviken utanför Östersund. Många av de starkaste svenska långloppsåkarna var på plats för att göra upp om segern i ett tufft lopp i klassisk stil över 44 km. 

I elitklasserna fanns 16 herrar och 5 damer på start i Rötviken kl 13:00 idag lördag. De yttre förutsättningarna var närmast perfekta med soligt väder, lätt vind och en temperatur av 16 grader.

Efter en lugn start så blev mer och mer intensivt i herrklassen. Halvvägs bestod ledarklungan av fyra starka herrar, Emil Persson, Max Novak, Alfred Buskqvist och Axel Jutterström. Med några kilometer kvar så lämnade de rutinerade rävarna Emil och Max de andra två och gjorde upp i en duell hela vägen in på mållingen. Tävlingen avgjordes på målfoto och Emil var, som så många gånger förut, tån före i spurten. På tredje plats rullade Axel Jutterström, Team Eksjöhus in efter att ha genomfört ett imponerande lopp.

I damklassen så gjorde Lina Korsgren, Team Ramudden processen kort med resten av fältet. Hon dominerade från start till mål och vann tillslut med strax över tre minuter. En imponerade insats av den gångna vinterns dominant. På andra plats rullade Hedda Bångman, Team Eksjöhus in efter att ha haft en tight fight hela vägen med Alva Sköld, Häverödals SK.

Alla deltagare i Vaajmarathons 44km lopp får ranking poäng till Ski Classics som kan ses genom att kostnadsfritt logga in på MyPages.

Eftersom Vaajmarathon var ett Visma Ski Classics Challengers event så får Pro Team registrerade athleter poäng till Ski Classics Champion och Youth tävlingarna i respektive kön. Det betyder att Emil Persson och Lina Korsgren redan nu har samlat på sig de maximala 50 poängen från Challengers som kan räknas i totaltställningen till kommande säsong i Visma Ski Classics.

Resultat från Vaajmarathon och en lista över alla Challengers event för säsongen 2021/2022 kan hittas på vismaskiclassics.com

Senaste nyheterna