Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lina Korsgren spurtade till seger i Tjejvasan precis före Britta Johansson Norgren. FOTO: Vasaloppet.

Lina Korsgren spurtade till seger i Tjejvasan precis före Britta Johansson Norgren. FOTO: Vasaloppet.

Lina Korsgren spurtvann Tjejvasan

Det blev en spännande spurt om segern i Tjejvasan. Lina Korsgren, Team Ramudden/Åre Längdskidklubb vann loppet för första gången och var en fot före Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team/Sollefteå skidor över mållinjen. Trea blev Linn Sömskar, Team Nordic Athlete/IFK Umeå.
Det blev dramatik efter loppet när Lina först fick segerkransen och sedan strax efter flyttades den över till Britta. Några minuter senare hade Lina segerkransen om halsen igen.
– Jag kände att jag var först även om Britta kom snabbt på slutet. Det var ett jätteroligt lopp med många tjejer som verkligen ville köra, sa Lina Korsgren till SVT efter segern.

Det bjöds på en mycket spännande och händelserik upplaga av Tjejvasan där det till slut handlade om sex åkare när åkarna kom in i Moraparken och närmade sig målet, i år beläget vid vid Zornmuseet.

Lina Korsgren, Britta Johansson Norgren, Linn Sömskar, Ida Dahl, Team Ramudden/IFK Mora SK, Jenny Larsson, Team Ramudden/Östersunds SK och Laila Kveli, Team Engcon var tillsammans in mot avgörandet men upp över Auklandbacken handlade det om Lina Korsgren och Britta Johansson Norgren. Lina hade greppet i den sista lilla uppförsbacken mot mållinjen och tog segern med en fot före Britta.

– Det är väldigt roligt med sådana här lopp där man verkligen går för det hela vägen med småryck här och där. Det händer verkligen saker.

– Man måste vara på tå hela tiden, det kan komma någon bakifrån och vara beredd att ta en rygg. Samtidigt måste man känna att man har energi kvar till en spurt.

Britta Johansson Norgren visade med eftertryck att hon är tillbaka i toppen efter sin förfrysningsskada hon fick i januari.

– Jag är jättenöjd, jag har haft en väldigt bra dag. Att jag kunde komma tillbaka så här känns verkligen härligt. Sedan blev det lite blandade känslor efter mål när det var lite fram och tillbaka om vem som vann, sa Britta Johansson Norgren

– Jag är otroligt glad att jag kunde ha den här känslan idag. Jag kände tidigt att det var mellan mig och Lina det stod idag. Det var lite svårt att veta hur jag skulle göra. Skulle jag komma loss med Lina så skulle jag få göra jobbet då hon hade Ida och Jenny där bakom. Ett roligt lopp när det blev lite taktik, fortsatte Britta.

Starten på loppet var mycket intensiv och Lina Korsgren skapade en tidig lucka strax efter start. Både Lina och hennes teamkompisar in Team Ramudden åkte offensivt, så också Britta men även Laila Kveli visade offensiva takter. Ganska tidigt i loppet var också Moa Hansson, Landsbro IF SK, längst fram då hon avancerade i en utförsbacke med fint glid.

Flera gånger längs banan var tätklungan mellan tre och sex åkare men ibland slog takten av lite och då blev klungan på tio åkare.

In mot mål var som sagt sex åkare med och bakom tätduon tog Linn Sömskar tredjeplatsen fyra sekunder efter. Laila Kveli blev femma en sekund där bakom och sedan följde Jenny Larsson och Ida Dahl som femma och sexa tio sekunder efter segraren. Bakom de sex första var Jenny Solin, Sollefteå skidor och Moa Hansson, starkast och spurtade in som sjua och åtta runt 40 sekunder efter Lina Korsgren.

Resultat finns här.

 

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...