Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Lina Korsgren byter team och tävlar i vinter för norska Team Lease Plan. Här är Lina i Bruksvallarna i november då åkandes för sin klubb, Åre Längdskidklubb. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Lina Korsgren byter team och tävlar i vinter för norska Team Lease Plan. Här är Lina i Bruksvallarna i november då åkandes för sin klubb, Åre Längdskidklubb. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Lina Korsgren till Team Lease Plan

I vinterns Visma Ski Classics kommer Lina Korsgren åka i tigerdräkt.
Thomas Alsgaard har värvat Åre-boende Lina från tjeckiska Team PIONEER Investments - Craft till Team Lease Plan.
– Det är med glädje vi välkomnar första tjejen till laget. Jag är övertygad om att vi kan hjälpa Lina att nå sitt mål - den gula vinnarnummerlappen - i vinter, säger teamet ägare Thomas Alsgaard i ett pressmeddelande.

Lina Korsgren har en stark vinter bakom sig. Hon började med seger i Ski Classics prolog och var sedan fyra, tvåa, fyra, på La Sgambeda, Jizerska, La Diagonela. Sedan missade hon några tävlingar på grund av sjukdom men var tillbaka som trea på Vasaloppet.

Imponerande var också segern i Nordenskiöldsloppet precis före Britta Johansson Norgren.

Nu blir alltså Lina en viktig kugge för att de norska tigrarna ska kunna ta hem Ski Classics lagtävling. Det blir en liten ändring i teamnamnet inför vintern. Från Team LeasePlan Go till Team LeasePlan.

– Den gula nummerlappen är naturligtvis målet för killarna i laget också. Petter har vunnit de senaste två åren, och gå för ett riktigt hattrick, säger Thomas Alsgaard och fortsätter:

– Nytt på långloppssidan är att Torgeir Thygesen har lämnat traditionell åkning och nu satsar hundra procent på Ski Classics. Han har en enorm kapacitet i kombinerat med extrem toppfart och vilja. Han kommer med rätt träning att kämpa om gult redan till vintern.

Det blir en del nytt på tränar- och ledarsidan i laget också.

– Emil Weberg Gundersen går till Norges Skidförbund. Det innebär att jag tar över ansvaret som chef! Dessutom blir Hans Kristian Stadheim tränare på heltid. Hans Kristian har byggt upp en enorm kompetens inom NIH, och genom sitt arbete med framgångsrika löpare i Lyn Ski. Hans teoretiska erfarenhet samt min praktiska erfarenhet - det blir dynamit, säger Alsgaard.

– Två gula tröjor, ungdomströjan och totalseger är naturliga mål för våra långloppsåkare nästa vinter! Vi är - och bör vara - världens bästa privatlag, menar Alsgaard och tillägger:

– Vi är ett team utan världsberömda profiler, men sammanhållning och samarbete är vårt vapen. Ingen är större än laget, och som lag vi är bäst.

Team Lease Plan 2016-2017

Långlopp:
Lina Korsgren
Petter Eliassen
Stian Hoelgaard
Anders Mølmen Höst
Kjetil Dammen
Torgeir Thygesen

Traditionellt:
Andrew Musgrave
Paul Trøan Aune
Daniel Stock
Gjøran Tefre

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...
fis_bild

Längdvärldscupens final i Peking ställs in

Internationella skidförbundet, FIS, har tillsammans med organisationskommittén för OS i Peking, kommit överens om att mot bakgrund av den nuvarande globala situationen med Covid-19 så kommer inga för-...