Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
En nyopererad Linn Svahn är trött och sliten men fast besluten om att satsa framåt och kriga sig tillbaka. FOTO: Svenska skidförbundet.

En nyopererad Linn Svahn rr trött och sliten men fast besluten om att satsa framåt och kriga sig tillbaka. FOTO: Svenska skidförbundet.

Linn Svahn: ”Nu ska jag kriga mig tillbaka”

I onsdags morse opererades Linn Svahn för sin axelskada som hon ådrog sig på världscuptävlingen i Ulricehamn i vintras. Operationen gick bra och nu påbörjar den svenska sprintstjärnan kampen tillbaka.
– Det blev en rejäl operation vilket gör att jag är både trött och sliten, säger Linn Svahn i ett pressmeddelande.

Svahn, som har tagit sig hem till Östersund efter operationen, säger vidare:
– Här och nu behöver jag vila, men jag är fast besluten om att jag ska kriga mig tillbaka och samtidigt förberedd på att det kan komma att ta tid. Jag vill också passa på att tacka för allt fint stöd jag fått och får, det värmer oerhört.

Per ”Pliggen” Andersson, Medicinskt ansvarig för längdlandslaget förklarar:
– Operationen som gjordes på Linn Svahn visade sig vara helt nödvändig då det uppdagades att det var en mer omfattande skada än den arbetsdiagnos vi arbetade utifrån. Linns extrema träningsgrad har bidragit till att hon har haft en betydligt bättre funktion än man kan förvänta sig. Sett i det perspektivet är hennes insats på VM enastående. Som ansvarig läkare har jag ett ansvar för att denna skada inte upptäckts tidigare. Det är beklagligt.

Hur ser du på Linns väg framåt?
– Just nu är fokus på att på bästa möjliga sätt rehabilitera Linns axel. Det ligger en tydlig plan de kommande tre veckor, därefter görs en ny utvärdering och ny plan, avslutar Per Andersson.

Senaste nyheterna