En nyopererad Linn Svahn är trött och sliten men fast besluten om att satsa framåt och kriga sig tillbaka. FOTO: Svenska skidförbundet.

En nyopererad Linn Svahn rr trött och sliten men fast besluten om att satsa framåt och kriga sig tillbaka. FOTO: Svenska skidförbundet.

Linn Svahn: ”Nu ska jag kriga mig tillbaka”

I onsdags morse opererades Linn Svahn för sin axelskada som hon ådrog sig på världscuptävlingen i Ulricehamn i vintras. Operationen gick bra och nu påbörjar den svenska sprintstjärnan kampen tillbaka.
– Det blev en rejäl operation vilket gör att jag är både trött och sliten, säger Linn Svahn i ett pressmeddelande.

Svahn, som har tagit sig hem till Östersund efter operationen, säger vidare:
– Här och nu behöver jag vila, men jag är fast besluten om att jag ska kriga mig tillbaka och samtidigt förberedd på att det kan komma att ta tid. Jag vill också passa på att tacka för allt fint stöd jag fått och får, det värmer oerhört.

Per ”Pliggen” Andersson, Medicinskt ansvarig för längdlandslaget förklarar:
– Operationen som gjordes på Linn Svahn visade sig vara helt nödvändig då det uppdagades att det var en mer omfattande skada än den arbetsdiagnos vi arbetade utifrån. Linns extrema träningsgrad har bidragit till att hon har haft en betydligt bättre funktion än man kan förvänta sig. Sett i det perspektivet är hennes insats på VM enastående. Som ansvarig läkare har jag ett ansvar för att denna skada inte upptäckts tidigare. Det är beklagligt.

Hur ser du på Linns väg framåt?
– Just nu är fokus på att på bästa möjliga sätt rehabilitera Linns axel. Det ligger en tydlig plan de kommande tre veckor, därefter görs en ny utvärdering och ny plan, avslutar Per Andersson.

Senaste nyheterna

Elias Andersson, Hanna Abrahamsson, Filip Rosjö, Hilda Löf och Simon Jonsson bildar ett nytt Pro Team i Visma Ski Classics - Ski Team Göhlins. FOTO: Kent Malm, Hestra Gloves.

Ski Team Göhlins – småländsk uppstickare med unga åkare

I vinter får vi se ett helt nytt ungt och fräscht svenskt långloppsteam i Visma Ski Classics. Laget heter Ski Team Göhlins och består av fem unga lovande småländska skidåkare. – Åkarna ser potentiale...
På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...