Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Full fart och skidglädje under Kompisstafetten i Skidome på måndagskvällen. FOTO: Lars Ander, Göteborgs Skidförbund.

Full fart och skidglädje under Kompisstafetten i Skidome på måndagskvällen. FOTO: Lars Ander, Göteborgs Skidförbund.

Lyckad kompisstafett i Skidome

I måndagskväll var det fullt av skidglädje i Göteborg.
Det var Göteborgs skidförbund som hade säsongskickoff med en kompisstafett i Skidome.
– Kompisstafetten är ett bra exempel på hur man med enkla medel, liten yta och en god portion skidglädje kan få till en kul aktivitet för barn och ungdomar, säger ungdomsledaren Jonas Johansson.

På måndagskvällen var alla barn och ungdomar i Göteborgs-distriktet inbjudna till en säsongskickoff i form av en kompisstafett. Detta efter förra säsongens reducerade tävlingssäsong då inga barn födda före 2011 fick tävla i skidspåren på grund av Covidrestriktionerna.

Skidome fylldes med fart, fläkt och energi från skidglada barn och ungdomar med nummerlapp på bröstet. Kompisstafetten genomfördes som ett samarrangemang mellan ungdomsklubbarna IK Stern, Sävedalens AIK, OK Landehof och Göteborgs SK i syfte att barn och ungdomar i olika åldrar och klubbtillhörighet skulle lära känna varandra och skapa härlig skidglädje.

Kvällen började med en lagindelning där lagen sattes samman genom att mixa ihop de 70 tjejerna och killarna i olika åldrar från 5 till 16 år från de fyra deltagande klubbarna. Äldste lagmedlem utsågs till lagledare att leda sitt nybildade lag under "lära känna-uppvärmning", genomförande och nedvarvning efter genomförd Kompisstafett.

Tre olika banor av varierande längd kördes i stafettform där så många varv som möjligt skulle köras på 30 minuter medans lagkompisarna hejade på. Åkningen var tät och intensiv med upp till 28 åkare samtidigt, alltifrån förstagångstävlande barn till drivna äldre ungdomar, på Skidomes snirkliga banor.

När slutsignalen ljöd räknade lagen samman varven och redovisade vad de uppnått med handuppräckning. Samtliga lag imponerade stort med antalet sammanlagda varv och alla blev glada vinnare denna kväll. Efter en stunds nedvarvning med lagkompisarna intogs en gemensam fika i skidloungen och priser lottades ut bland åkarna.

– Kompisstafetten är ett bra exempel på hur man med enkla medel, liten yta och en god portion skidglädje kan få till en kul och distriktsgemensam tävlingsaktivitet för barn och ungdomar i varierande åldrar, säger Jonas Johansson från IK Stern som är ungdomsledare i Göteborgs skidförbund.

– Känslan var att alla de cirka 70 barnen gjorde sitt allra bästa och det var imponerande att se hur laganda och glädje snabbt skapades i lagen vars medlemmar i de flesta fall ej kände varandra sedan tidigare. Många satsade friskt och glädjen över att få åka med nummerlapp på bröstet var stor bland de allra flesta. Det var också utvecklande och roligt för oss klubbledare att samarrangera en tävling med grannklubbarna. Vi får se till att detta blir en årlig tradition inom Göteborgs skidförbund, fortsätter Jonas Johansson.

Tävlingssäsongen i Göteborgdistriktet går nu vidare med Kvällscup #1 den 12 december, arrangerad av IK Stern.

– Alla ungdomar och juniorer från Göteborg och närliggande distrikt välkomnas då till snösäkra Skidome för en kul skidtävling i fri stil, avslutar Jonas Johansson.

Nedan fler bilder från Kompisstafetten tagna av Lars Ander, Göteborgs Skidförbund:

skidome_5_21.jpg
skidome_2_21.jpg
skidome_3_21.jpg
skidome_4_21.jpg

Senaste nyheterna

Jonna Sundling har slängt gipset och nu väntar fortsatt rehb. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Jonna Sundling fri från gipset

Jonna Sundling är fri från sitt gips efter skadan hon ådrog sig vid den svenska säsongspremiäeren i Gällivare. Nu är hon redo för rehabträning meddelar Svenska skidförbundet på onsdagskvällen. – Avgi...
Zebastian Modin blev tvåa på sprinten vid paravärldscupen i Kanada.

Modin tvåa på sprinten i Kanada

Zebastian Modin blev tvåa när i världscupen i paralängdskidor hade sprint i Canmore, Kanada i går. – Det var tufft men ändå bra, sa Modin efter andraplatsen.
Andre Pops har med sig längdåkarnas världscup i Davos i Vinterstudion kommande helg. FOTO: Erik Simander/Bildbyrån.

Längdvärldscupen gör kort comeback i Vinterstudion

Som bekant så sänds längdåkarnas världscup på TV6 och Viaplay i vinter. Dock inte kommande helg från tävlingarna i Davos, Schweiz. Då gör längdvärldscupen en kort comeback i Vinterstudion på SVT.