Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Trots 11 plusgrader på söndagen så kunde Bollnässkidans jaktstart genomföras. FOTO: Rehns BK.

Trots 11 plusgrader på söndagen så kunde Bollnässkidans jaktstart genomföras. FOTO: Rehns BK.

Lyckat arrangemang - trots 11 plusgrader

Rehns BK, Bollnäs, arrangerade under lördag och söndag Bollnässkidan med runt 120 anmälda åkare.
– Det blev ett mycket lyckat arrangemang. Trots söndagens 11 plusgrader varma dag så genomfördes loppet till alla deltagares glädje, berättar Pär L Olofsson från Rehns BK.

– Vi från Rehns BK känner oss nöjda med arrangemanget och ser framemot att arrangera flera lopp framöver i Bollnäs. Vi har riktigt bra förutsättningar för skidåkning och tillsammans med kommunen har vi nu fått till en riktigt bra anläggning, berättar Olofsson vidare.

Tävlingen lockade cirka 120 anmälda.

– Vi är nöjda med deltagarantalet då de knappt varit möjligt för klubbarna runt om i landet att komma igång med tävlandet, säger Pär.

I dag var det jaktstart på lördagens resultat. I H 21 höll AXA SC:s Adam Steen sin ledning och vann 1,41 före Stefan Sunnerberg, SK Ringen. Trea blev Måns Sunesson, Sellnäs och fyra segrarens bror Jonatan Steen, Falun Borlänge.

– Ett fantastiskt jobb av arrangörerna att få till det så pass bra. Och en sådan här dag är det alltid roligare att tävla än att träna, var Adam Steens kommentar till helahelsingland.se.

I D 21 kom endast Josefine Olsson, Ockelbo SK till start. Glädjande var det dock en hel del startande ungdoms- och juniorklasserna.  

bollnsk15_innanstart.jpg

bollnsk15_barn_ungdom.jpg

bollnsk_efterm.jpg

Läs mer och se bilder här på helahelsingland.se.

Resultat finns här.

 

Senaste nyheterna

Therese Johaug vann guld I överlägsen stil på 10 km fri stil vid VM i Oberstdorf. FOTO: Christian Walgram, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Resultat VM Oberstdorf damer 10 km fri stil

Therese Johaug vann 10 km fri stil 54,2 sekunder före Frida Karlsson på silverplats. Bronset tog Ebba Andersson tolv sekunder efter Karlsson. Charlotte Kalla sexa tio sekunder från pallen.