Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Heidi Weng är en många toppåkare som missar Toppidrettsveka i år. FOTO: Toppidrettsveka.

Heidi Weng är en många toppåkare som missar Toppidrettsveka i år. FOTO: Toppidrettsveka.

Många norska landslagsåkare missar Toppidrettsveka

I kväll startar Toppidrettsveka, i år med bara norska åkare på startlinjen. Dock har många av de bästa åkarna lämnat återbud.
Det stora affischnamnet Therese Johaug missar tävlingarna på grund av för hög träningsbelastning under sommaren. Andra norska landslagsåkare som står över tävlingarna av olika orsaker är bland annat Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla och Sjur Röthe.

Toppidrettsveka lockar varje år många från världseliten till Trondheimstrakten för tuffa tävlingar på rullskidor. I år är det på grund av pandemin endast åkare från Norge till start. Startfältet har nu dessvärre decimerats då flera av de bästa åkarna inte kan komma till start.

Therese Johaug missar Toppidrettsveka på grund av för stor träningsbelastning.

– Det kommer att kännas konstigt att inte vara med. Jag har ju tävlat på Toppidrettsveka under så många år och verkligen gillat det. Nu måste jag dock lyssna på kroppen och justera belastningen, säger Johaug.

Övriga åkare som lämnat återbud är följande: Ragnhild Haga, också hon på grund av för hög träningsbelastning; Heidi Weng, förkylning; Maiken Caspersen Falla, ryggproblem; Sjur Röthe, kroppen har inte svarat som förväntat på träningen; Håvard Solås Taugböl, krånglande höft; Marthe Mählum Johansen, i karantän på grund av covid-19; Ansgar Evensen, förkylning; Julie Myhre, problem med nacken.

Det blir givetvis intressanta tävlingar ändå. Inte minst på herrsidan där åkare som bland annat Johannes Hösflot Kläbo, Emil Iversen och Simen Hegstad Krüger är på startlinjen.

Tävlingarna går att följa live här på Toppidrettsvekas Facebook.

Tävlingsprogrammet under Toppidrettsveka:

Torsdag 20 augusti - Hitra
20 km. Klassisk intervallstart
18:40 – 18.50 – Start damer
19:50 – 20:05 – Start herrar

Fredag 21 augusti - Aure
1,5 km klassisk sprint
Från 18.03
20:42 – 20:47 – Final damer
20:47 – 20:52 – Final herrar

Lördag 22 augusti - Granåsen/Trondheim
10/15 km skejt
17:10 – 18:00 – 10 km. jaktstart eller intervallstart damer (3 varv a 3,3 km)
18:05 – 18:50 – 15 km. jaktstart eller intervallstart herrar (4 varv a 3,3 km)

Mer info finns här: https://www.toppidrettsveka.no/

 

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson menar att FIS blundar för problemen kopplade till coronapandemin. FOTO: Mathias Mandl/GEPA pictures/Bildbyrån.

Längdåkningen gör fel menar Samuelsson

Världscupen i skidskytte och längdåkning startar båda sista helgen i november i Finland. Sedan ska längdåkarna till tre ytterligare länder före jul. Skidskyttarna gör bara en anhalt till, i Österrike ...