Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ebba Andersson och Frida Karlsson åker båda finalen på Volkswagen Cup i Falun i helgen. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Ebba Andersson och Frida Karlsson åker båda finalen på Volkswagen Cup i Falun i helgen. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Många VM-åkare deltar i Volkswagen Cup i Falun

I helgen är det dags för final på den svenska seniorcupen, Volkswagen Cup. Falun Borlänge SK arrangerar tävlingarna på Lugnet i Falun.
Många av de svenska VM-åkarna kommer till start med medaljörerna Frida Karlsson, Ebba Andersson och Jonna Sundling i spetsen.

Tävlingarna kommer att sändas live på Expressen och på flera lokaltidningar runt om i landet, som bland andra Östersunds-Posten (op.se), VLT (vlt.se) och Örnsköldviks Allehanda/Tidningen Ångermanland (allehanda.se).

Deltagarlistor finns här.

Tävlingsprogram

Lördag 27 mars (preliminära starttider)
H21, 10 km distans, fri teknik
D21, 10 km distans, fri teknik
Intervallstart
Första start ca kl. 10:30

Söndag 28 mars (preliminära starttider)
D21, 15 km distans, klassisk teknik
H21, 15 km distans, klassisk teknik
Intervallstart
Första start ca kl. 10:30

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...