Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

John Kristian Dahl får en segerkyss av kranskulla Lisa Englund efter segern i Vasaloppet i vintras. Dahl vann på Madshusskidor och nu blir Madshus Vasaloppets officiella partner på längdskidor och pjäxor. FOTO: Johan Trygg.
John Kristian Dahl får en segerkyss av kranskulla Lisa Englund efter segern i Vasaloppet i vintras. Dahl vann på Madshusskidor och nu blir Madshus Vasaloppets officiella partner på längdskidor och pjäxor. FOTO: Johan Trygg.

Madshus blir officiell partner till Vasaloppet

Norska Madshus meddelar att man från 1 september är Vasaloppets exklusiva samarbetspartner vad gäller längdskidor och pjäxor.
– Vi ser verkligen fram emot samarbetet och partnerskapet med Vasaloppet, säger Madshus VD Nils Hult i ett pressmeddelande.

– Ett viktigt mål för oss är att vara nära våra kunder, något som Vasaloppet starkt bidrar till som den ledande arrangören av idrottsevenemang i Sverige, fortsätter Hult.

Samarbetsavtalet är på fyra år där Madshus kommer bidra aktivt till alla Vasaloppsarrangemang året runt.

Madshus är sedan tidigare exklusiv leverantör av skidor och pjäxor till Birkenbeinerrennet.

Madshus skidor har de senaste åren haft stora framgångar i toppen av Vasaloppet. I vintras vann både John Kristian Dahl och Laila Kveli med Madshus Redline under fötterna.

Madshus har haft segerskidorna i Vasloppet fyra av de fem senaste åren.

Rekordet i Vasaloppet på 3.38.41 har Jörgen Brink från 2012 på Madshusskidor.

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...