Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Starten på Nybrorullen i söndags. FOTO: Leif Hellerin.

Starten på Nybrorullen i söndags. FOTO: Leif Hellerin.

Magnusson och Hansson vann Nybrorullen

I söndags avgjordes sjunde upplagan av Nybrorullen och segrare blev Simon Magnusson, OK Stigen och Olivia Hansson, Karlslunds IF.

Simon Magnusson vann loppet för andra gången. OK Stigen-åkaren körde ifrån övriga åkare efter cirka 10 kilometer och vann med två minuter och 15 sekunder före tvåan Jonathan Fleischer, Ulricehamns IF. Magnusson tog även hem spurtpriset efter ett varv.

Herrsegraren Simon Magnusson. FOTO: Nybrorullen.Herrsegraren Simon Magnusson. FOTO: Leif Hellerin.

Bästa hemmaåkare på herrsidan blev Wictor Magnusson Broder tätt följt av Hampus Erndin som slutade som fyra respektive femma. Båda åkarna var med andraklungan till upploppet och slogs om andra och tredje platsen men nådde inte riktigt hela vägen fram den här gången.

På damsidan solokörde Olivia Hansson, Karlslunds IF hela vägen och vann överlägset och förstås då även spurtpriset.

Damvinnaren Olivia Hansson. FOTO: Nybrorullen.Damsegraren Olivia Hansson. FOTO: Leif Hellerin.

Loppet över 42 kilometer avgjordes på en trevarvsbana på fina vägar i Nybro och i de småländska skogarna.

Nybrorullen växer år för år och tävlingsledaren Lasse Ericsson, som är den stora drivkraften bakom loppet, lovar att 2022 kommer bli minst lika bra.

– Ambitionen är att sätta Nybro på kartan och växa och bli större och större för varje år. Loppet passar både nybörjare och elit mycket tack vare banans snälla profil. Under de åren vi arrangerat loppet så har vi många återkommande åkare såväl som nya ansikten varje år, säger Lasse och fortsätter;

– Vi måste även passa på att tacka våra sponsorer som gör hela loppet möjligt, allt från att rama in arenan till att erbjud stort och fint prisbord där alla kan vinna , motionär till elit.  I år hade vi över 150 priser att dela ut. Loppet var även seedinggrundande för Vasaloppet 2022.

H 21-pallen. FOTO: Nybrorullen.
H 21-pallen. FOTO: Leif Hellerin.

Resultat från Nybrorullen finns här.

Senaste nyheterna