Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marcus Hellner ställer upp i den tuffa löptävlingen DXR-Dundret Extreme Running i måndasdsskiftet augusti-september.
Marcus Hellner ställer upp i den tuffa löptävlingen DXR-Dundret Extreme Running i måndasdsskiftet augusti-september.

Marcus Hellner springer DXR-Dundret Extreme Running

OS- och VM-guldmedaljören Marcus Hellner är klar för start i DXR-Dundret Extreme Running- ett av Sveriges tuffaste terränglopp!
– Jättekul! Det är säkert många som vill mäta krafterna mot en världsstjärna som Marcus, säger Tommy Niva, vd för SportEvent Gällivare Lapland.

Helgen 31 augusti - 1 september är sommarens höjdpunkt för alla träningsintresserade i Gällivare, då går löptävlingen DXR-Dundret Extreme Running och cykeltävlingen Bergakungadagen.
Skidstjärnan Marcus Hellner ställer upp i det tuffaste loppet, DXR K22. Ett terränglopp över 22 kilometer runt Dundrets toppar med en total stigning på 700 höjdmeter!

– Det här är det ultimata kraftprovet, tuff terränglöpning i varierande terräng säger Tommy Niva. Och deltagarna får lön för mödan i form av vidunderlig utsikt, en elftedel av Sveriges yta finns att beskåda från Dundrets toppar - om det finns krafter över för att njuta av utsikten.

– För de som tycker att det här är en alltför tuff utmaning finns kortare lopp på världscupspåren på Hellnerstadion. DXR är ett arrangemang som vänder sig till allt från vardagsmotionärer till yppersta världselit, säger Tommy Niva.

För de som föredrar landsvägscykel framför löpning är Bergakungadagen en rejäl utmaning. Först ett bergstempo över 30 kilometer, följt av Dundret Hill Climb - 5,3 kilometer uppför Dundrets branta backar med en stigning på 370 höjdmeter!

– Det här är Sveriges tuffaste backe och som regel en chock för cyklister söderifrån. Dundret Hill Climb skulle utan tvekan platsa på en bergsetapp i Tour de France där den skulle vara en stigning av kategori 2. Bergakungadagen är ett hårt och unikt cykellopp i Sverige, säger Robert Johansson, CK Laponia.

 

Siste nyheter

Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...
logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...