Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Elina Franzén och Maria Rydqvist rullar på på skidsäsongen som yngsta och äldsta åkare i tjejlaget Team SkiProAm. FOTO: Nisse Schmidt.
Elina Franzén och Maria Rydqvist rullar på på skidsäsongen som yngsta och äldsta åkare i tjejlaget Team SkiProAm. FOTO: Nisse Schmidt.

Maria Rydqvist en av fyra nya åkare i Team SkiProAm

Team SkiProAm förstärker laget med fyra nya åkare inför kommande säsong - däribland landslagsåkaren Maria Rydqvist.
– Vårt mål är Inspiration för tjejer som vill satsa aktivt på längdskidåkning. Påverka utvecklingen och förbättra förutsättningarna för tjejer inom elitidrotten. Därför är det roligt att vi till kommande säsong kan presentera ett lag med stort spann från etablerade elitåkare till unge kommande stjärnor, säger Ole Jörgen Wold, ledare i damlaget Team SkiProAm.

– Maria Rydqvist har varit en framgångskvinna i strävan efter att lyfta villkor och förbättra förutsättningarna för tjejer inom idrotten. Hon har med VM-medaljer visat att hon tillhör den yppersta eliten i längdspåret, säger Ole Jörgen Wold och fortsätter;

– Därför är det roligt att vi nu har Maria på laget. Hon satsar på världscupen och VM och kommer att åka långlopp med oss under slutet av vintern då Visma Ski Classics tävlingar pågår enda fram till 8 april med avslutning i Finland.

Eva Johansson och Evelina Bångman är nya unga åkare i teamet som nu satsar fullt ut på långlopp. Evelina körde Vasaloppet i fjol med en elfte plats som resultat i sin Vasaloppspremiär.

– Emilia Lindstedt är teamets ”ankare” Hon vann den rosa ungdomsvästen den gångna säsongen i Visma Ski Classics. Hon tillhör tätskiktet i långloppen och siktar på pallplatser kommande säsong, säger Wold.

– Som yngsta tjej har vi med Elina Franzén som är en ung tjej som ännu inte har specialiserat sig på långlopp men som vi önskar inspirera och stötta i en period fram till seniorklassen. Detta är den perioden då flesta faller ifrån som aktiva skidåkare. Elina är för ung att gå några Ski Classics-lopp denna säsong men satsar på USM och tävlingar i sin årsklass, avslutar Ole Jörgen.

 

Siste nyheter

pod_novak

Podcast med Max Novak

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Max Novak, Team Ramudden. Max vann Visma Ski Classics ungdomstävling förra vintern. Podden finns på Spotify och där du hitta...