Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Finländaren Martin Norrgård gör comeback i det svenska vallateamet inför OS-vintern. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Finländaren Martin Norrgård gör comeback i det svenska vallateamet inför OS-vintern. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Martin Norrgård tillbaka i det svenska vallateamet

Martin Norrgård välkomnas tillbaka till det svenska vallateamet efter en säsong som vallachef i Finland. Svenska vallachefen, Petter Myhlback är nöjd med förstärkningen.
– Det känns superkul att han återvänder och jag tror att svensk längdåkning kommer få stor nytta av honom, säger Petter Myhlback till skidor.com.

Säsongen 2019/2020 var Martin Norrgård en del av det svenska vallateamet men fick sedan erbjudandet att ta över som vallachef för sitt hemland Finland. Men redan till OS-säsongen 2021/2022 är han tillbaka i den svenska vallatrailern igen.

– Det känns riktigt kul att komma tillbaka. Jag har många goda vänner i Sverige och jag gillade verkligen att vara i det svenska teamet senast jag var med, säger Martin Norrgård.

Faktum är att han redan förra året fick erbjudande att vara kvar i Sverige, men ville då ta sig ann utmaningen som vallachef för sitt hemland.

– Jag kunde inte tacka nej när jag fick chansen. Det har varit ett väldigt givande år för mig men jag känner att jag vill tillbaka till Sverige. Jag har saknat många många därifrån, säger Norrgård.

Under vintern har svenska vallachefen, Petter Myhlback haft regelbunden kontakt med Martin och när ett nytt erbjudandet lades under våren så sa Martin ja. En rekrytering som Myhlback ser som en framgång.

– Det funkade otroligt bra när han var med oss senast. Han gjorde då ett bra jobb och var populär bland åkarna, säger Myhlback.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...