Finländaren Martin Norrgård gör comeback i det svenska vallateamet inför OS-vintern. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Finländaren Martin Norrgård gör comeback i det svenska vallateamet inför OS-vintern. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Martin Norrgård tillbaka i det svenska vallateamet

Martin Norrgård välkomnas tillbaka till det svenska vallateamet efter en säsong som vallachef i Finland. Svenska vallachefen, Petter Myhlback är nöjd med förstärkningen.
– Det känns superkul att han återvänder och jag tror att svensk längdåkning kommer få stor nytta av honom, säger Petter Myhlback till skidor.com.

Säsongen 2019/2020 var Martin Norrgård en del av det svenska vallateamet men fick sedan erbjudandet att ta över som vallachef för sitt hemland Finland. Men redan till OS-säsongen 2021/2022 är han tillbaka i den svenska vallatrailern igen.

– Det känns riktigt kul att komma tillbaka. Jag har många goda vänner i Sverige och jag gillade verkligen att vara i det svenska teamet senast jag var med, säger Martin Norrgård.

Faktum är att han redan förra året fick erbjudande att vara kvar i Sverige, men ville då ta sig ann utmaningen som vallachef för sitt hemland.

– Jag kunde inte tacka nej när jag fick chansen. Det har varit ett väldigt givande år för mig men jag känner att jag vill tillbaka till Sverige. Jag har saknat många många därifrån, säger Norrgård.

Under vintern har svenska vallachefen, Petter Myhlback haft regelbunden kontakt med Martin och när ett nytt erbjudandet lades under våren så sa Martin ja. En rekrytering som Myhlback ser som en framgång.

– Det funkade otroligt bra när han var med oss senast. Han gjorde då ett bra jobb och var populär bland åkarna, säger Myhlback.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...