Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Efter en lång karriär har Mia Eriksson bestämt sig för att lägga skidorna på hyllan. FOTO: Piteå Elit.

Efter en lång karriär har Mia Eriksson bestämt sig för att lägga skidorna på hyllan. FOTO: Piteå Elit.

Mia Eriksson avslutar sin skidkarriär

Mia Eriksson har meddelat Piteå Elit att hon inte kommer fortsätta sin längdskidssatsning nästa säsong. Mia har tävlat för klubben i tio år och är med det den åkare som varit längst i Piteå Elit av nuvarande åkare.

Hon har en gedigen meritlista i bagaget med flertalet SM-medaljer och över 50 världscupstarter varav åtta med topptio-placeringar. De senaste säsongerna har Mia tampats med skadebekymmer. När hon gick in i denna vintersäsong hade hon varit borta från tävlingssammanhang i över ett och ett halvt år.

Trots det visade Mia att grundkapaciteten fanns kvar och hon fick avsluta sin tävlingskarriär med fina prestationer på VW-cup i Falun i år där hon placerade sig på en fin 14:e plats med hela Sverigeeliten på plats.

– Det har varit ett tufft beslut för mig, men någon gång tar sagan slut. Jag har haft tio fina säsonger med Piteå Elit och jag kommer sakna åkarna och klubben. Samtidigt bor jag ju i Piteå, så det är inte omöjligt att kunna göra något gästspel i klubben framöver och träffa mina gamla lagkamrater på läger, säger Mia.

Piteå Elits sportchef Joakim Abrahamsson vill inte bara lyfta fram Mias prestationer i skidspåren:
– Mia har en fantastisk karriär bakom sig med många fina prestationer, men utöver det så vill vi i klubben lyfta fram den ambassadör och mentor som Mia varit under dessa tio år. När Mia lämnade beskedet till våra åkare, så blev det känslosamt. Flertalet av våra etablerade åkare beskrev hur viktig hon har varit för dem när de kom in som nya och unga till klubben. Hon har stöttat och gett goda råd längs vägen vilket har varit väldigt uppskattat. En god fingervisning att Mia inte bara var en grym skidåkare utan även är en grym person och lagkamrat.

Huruvida Mia kommer finnas kvar i någon roll inom klubben är oklart i dagsläget.

– Vi hoppas givetvis att vi kan fortsätta se Mia i Piteå Elit-sammanhang framöver, fast då i en annan roll än åkare, men det får framtiden utvisa. Nu önskar vi Mia lycka till med det hon tar för sig efter sin skidkarriär och tackar för tio härliga år i klubben, avslutar Abrahamsson.

Senaste nyheterna

a_aukland_orsa2levi

Podcast med Visma Ski Classics legend Anders Aukland

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Orsa2Levi så intervjuar Teemu Virtanen Visma Ski Classics legenden Anders Aukland. Han har 16 segrar i Visma Ski Classics och håller sig fortfarande i...
Både Lina Korsgren och Emil Persson kommer till start i Vaajmarathon. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vaajmarathon med ett sylvasst startfält

Imorgon avgörs Vaajmarathon för första gången som ett Visma Ski Classics Challenger event. Banan sträcker sig över 45 kilometer i klassisk teknik och har lockat några riktiga höjdare till start i Rötv...
Jens och William jagar nya mästerskapsmedaljer till Åsarna FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Burman och Poromaa i gamla OS-hjältars fotspår

Byn Åsarna i södra Jämtland har alltid haft en stark tradition av längdskidor. Många av våra största hjältar och hjältinnor genom tiderna har tävlat för Åsarna IK. Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Jan ...