Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Moa Lundgren går från IFK Umeå till Åsarna IK inför kommande vinter. FOTO: Åsarna IK.

Moa Lundgren går från IFK Umeå till Åsarna IK inför kommande vinter. FOTO: Åsarna IK.

Moa Lundgren till Åsarna

Moa Lundgren väljer att gå från moderklubben IFK Umeå till Åsarna IK inför nästa vinter. 23-åringen satsar nu vidare i ny miljö efter en skadefylld säsong.

Så här skriver Åsarna IK på sin Facebook-sida om nyförvärvet Lundgren:
”Moa fastnade för Åsarna IK:s mål och ambitioner! Hon tycker det känns både pirrigt och stort att få ta på sig Åsarnadräkten.”

Den senaste säsongen blev inte vad Lundgren hoppas på. En handskada gjorde att det blev mycket benträning som sedan utmynnade i problem med benmusklerna.

– Jag har aldrig varit i så dålig form och haft så jobbigt med benen. Det är som ett u som bränner i lårmusklerna, sa Moa Lundgren till Sportbladet i samband med SM i Borås.

Något VM blev det inte för Lundgren i vintras och när landslagstrupperna presenterades under våren hamnade Lundgren i B-laget, Team Bauhaus.

– Nu har de hällt bensin på elden, sa Moa Lundgren då.

Nu tar hon ny sats i klassiska Åsarna IK.

Moa Lundgren som har två JVM-guld i sprint från 2018 och 2019. 2020 tog hon silver vid U23-VM bakom Ebba Andersson på 15 kilometer fri stil

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...