Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Moa Lundgren går från IFK Umeå till Åsarna IK inför kommande vinter. FOTO: Åsarna IK.

Moa Lundgren går från IFK Umeå till Åsarna IK inför kommande vinter. FOTO: Åsarna IK.

Moa Lundgren till Åsarna

Moa Lundgren väljer att gå från moderklubben IFK Umeå till Åsarna IK inför nästa vinter. 23-åringen satsar nu vidare i ny miljö efter en skadefylld säsong.

Så här skriver Åsarna IK på sin Facebook-sida om nyförvärvet Lundgren:
”Moa fastnade för Åsarna IK:s mål och ambitioner! Hon tycker det känns både pirrigt och stort att få ta på sig Åsarnadräkten.”

Den senaste säsongen blev inte vad Lundgren hoppas på. En handskada gjorde att det blev mycket benträning som sedan utmynnade i problem med benmusklerna.

– Jag har aldrig varit i så dålig form och haft så jobbigt med benen. Det är som ett u som bränner i lårmusklerna, sa Moa Lundgren till Sportbladet i samband med SM i Borås.

Något VM blev det inte för Lundgren i vintras och när landslagstrupperna presenterades under våren hamnade Lundgren i B-laget, Team Bauhaus.

– Nu har de hällt bensin på elden, sa Moa Lundgren då.

Nu tar hon ny sats i klassiska Åsarna IK.

Moa Lundgren som har två JVM-guld i sprint från 2018 och 2019. 2020 tog hon silver vid U23-VM bakom Ebba Andersson på 15 kilometer fri stil

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...