Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Zebastian Modin och ledsagaren Johannes Andersson innan Modin kraschade. FOTO: Vegard Wivestad Grönt/Bildbyrån.

Zebastian Modin och ledsagaren Johannes Andersson innan Modin kraschade. FOTO: Vegard Wivestad Grönt/Bildbyrån.

Modin låg tvåa - men kraschade

Zebastian Modin låg tvåa på 10 kilometer för synskadade och på Paralympics.
Då kraschade Modin in i en stenvägg och bröt stavarna. Modin fick ledas av banan.

– Först tog det jävligt ont och stavarna gick av. Jag började må illa och blev väldigt arg. Det har varit blandade känslor sedan dess, ibland har jag skrattat lite och ibland har jag bara velat kasta grejer, berättade Zebastian för SVT Sport.

– Idag kunde jag ha vunnit, men det gjorde jag inte. Det är inte så mycket mer att säga om det. Jag är besviken och tänker att ”fan vad dum jag är”. Det är så jävla dåligt. Jag åkte bara rakt av banan in i stenväggen och den vann, sa Modin vidare.

Zebastian omplåstrad efter loppet. FOTO: Vegard Wivestad Grönt/Bildbyrån.
Zebastian omplåstrad efter loppet. FOTO: Vegard Wivestad Grönt/Bildbyrån.

– Han fick instruktionen att gå rakt, men går höger i sista backen. Då finns där en stenvägg som han åkte rakt in i. Han har skrubbsår i ansiktet och benet, men inget är någon fara, informerade förbundskaptenen Linda Andersson för SVT.

Favoriten Brian McKeever från Kanada vann före amerikanen Jake Adicoff. Bronset gick till, Jurij Holub, Belarus.

 

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.