www.langd.se

Mona Brorsson ser uppgiven ut efter bommarna i sista skyttet där chansen till VM-guld försvann. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Mona Brorsson ser uppgiven ut efter bommarna i sista skyttet där chansen till VM-guld försvann. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Mona Brorsson bommade bort VM-guldet

Mona Brorsson hade guldläge på jaktstarten i Östersund men fyra bom på sista stående förstörde chansen.
Denise Herrmann sköt fullt i sista stående och tyskan vann guldet i stor stil.
Hanna Öberg blev nu bästa svenska på femte plats och Mona åkte i mål som sjua.
– Jag pallade inte läget. Det är surt, sa Brorsson till SVT.

Mona gick ut med halv minuts ledning efter tredje skyttet. In på vallen i guldläge i sista stående så blev det tufft mentalt. Med fyra bommar så försvann både guldchansen och möjligheten till silver eller brons.

– Jag ha aldrig varit i en sån situation. Jag pallade inte läget. Det är surt. Samtidigt är det roligt att få vara där. Nästa gång ska det gå bättre, berättade Mona för SVT och fortsatte;

– Det var så mycket tankar inför sista skyttet. Det ar overkligt ”var är resten” tänkte jag. Alla tankar tankar var kvar när jag kom in till skyttet. Jag hade ingen tanke på pricken.

Trots det snöpliga slutet på tävlingen så kunde Mona se framåt.

– Formen är där. Jag ska fortsätta ta chanserna när de kommer.

Hanna Öberg kommenterade sin insats så här för SVT:

– På första varvet känns det som jag vill att det ska göra. Men skyttet får jag inte till som jag vill idag. Det är bara bryta ihop och komma igen.

– Det var inte så svåra förhållanden att jag ska skjuta fem bom. Femma bra men fanns möjlighet till mer idag.

Hanna Öberg åkte i mål som femma. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.Hanna Öberg åkte i mål som femma. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Laginsatsen var stark av de svenska tjejerna. Anna Magnusson imponerade med att avancera till elfte plats med startnummer 43 med en bom. Linn Persson blev 21:a med startnummer 42:a.

Den förre längdåkaren Denise Herrmann tog nu sitt första individuella guld i skidskytte. Tyskan bommade i första stående när Brorsson kunde ta över ledningen. Men att komma in som tvåa till sista skyttet tog ner lite av pressen som finns att skjuta på bana ett.

Herrmann höll nerverna i styr, satte alla skott i sista stående, och kunde åka mot ett säkert guld. Där bakom gjorde norska Tiril Eckhoff och tyska Laura Dahlmeier upp om silver och brons där norskan var vassast över upploppet.

Resultat finns här.

Medaljtrion Tiril Eckhoff, Denise Herrmann och Laura Dahlmeier. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Medaljtrion Tiril Eckhoff, Denise Herrmann och Laura Dahlmeier. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Siste nyheter

Frida Karlsson har en bra träningssommar bakom sig och ser fram emot VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

”I framtiden kommer jag inte vara fullt nöjd som tvåa”

Förra säsongen var en berg- och dalbana för Frida Karlsson. I början på december stoppades hon från tävlande då hon inte uppfyllde Svenska skidförbundets hälsokrav. Två månader senare var hon tillbak...
hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...
Charlotte Kalla, Anna Dyvik och Hanna Falk är några av landslagsåkarna som tävlar på rullskidor i Trollhättan i slutet på augusti. FOTO: Svenska skidförbundet.

SVT livesänder från rullskidstävlingarna i Trollhättan

Saknar du att se de svenska skidstjärnorna på TV. Snart behöver du inte vänta längre. SVT kommer att sända två rullskidlopp under Alliansloppet Action Week i Trollhättan med de svenska landslagsåkarna...