Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Moraåkare på Sognefjell. FOTO: IFK Mora SK.

Det är fina förhållanden på Sognefjell för Moraåkarna Daniel Svensson, Anders Solin, Eva Svensson, Victor Gustafsson, Martin Johansson och Mikael Sandgren. FOTO: IFK Mora SK.

Moraåkare bättrar på solbrännan på Sognefjell

IFK Mora med Martin Johansson i spetsen bättrar på både formen och solbrännan på Sognefjell den här veckan.
- Det gäller att smörja in sig för att inte bränna sig, säger Martin efter fredagens två pass i den fina spåren.
Charlotte Kalla, Anders Svanebo och Lars Nelson har också synts i spåren under veckan men i övrigt är det inte många svenskar där.

Förutom Martin är det fem moraåkare till på plats. Eva Svensson är ensam tjej och övriga åkare är Daniel Svensson, Anders Solin, Victor Gustafsson och Mikael Sandgren.

Både Martin och Eva står i år utanför team 2015 som de tillhört de senaste åren. Men satsningen fortsätter för fullt ändå.
- För min del så är det inte att vara med i en trupp det avgörande. Det är ändå upp till en själv om man ska lyckas. Jag har också bra sparring av Daniel och Anders här, säger Martin.

Efter sjukdomsproblem båda de senaste säsongerna så fick Martin ändå en bra avslutning på den senaste.
- Jag hade en bra vår och det var skönt att avsluta säsongen starkt. Nu har jag kunnat börja träningen på en högre nivå. Ska försöka hålla mig på den säkra sidan nu och inte köra på för hårt. Det viktigaste är ju att få kontinuitet i träningen, säger Martin som inte bara en gång kört på lite för hårt med träningen.

Vad har ni för fokus under vistelsen på Sognefjell?

- Är de bra väder åker vi två skidpass per dag. Det blir mycket inriktning på tekniska bitar. Vi försöker hjälpa varandra. Vi siktar också på att få till tre riktiga kvalitetspass på skidorna, berättar Martin.

En 7.5 km slinga finns att tillgå och på förmiddagarna är det riktigt fina förhållanden. Det är åkare från många nationer på plats, bland annat flera tyskar. Svenska vallare för både skidskytte och längd är också på plats och testar utrustning.
För moraåkarnas del blir troligtvis nästa läger i mitten av juli nere i mellaneuropa. Men då handlar det om barmark.

- Kanske sticker jag också hit själv en gång till i sommar, funderar Martin som ju har sin bas i Oslo.

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...