Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Race.se byter namn till RaceID från och med i morgon. Fr.v. Johan Jakobsson, VD, Nicklas Tingström, CTO och Erik Sjöbeck, CMO.

Race.se byter namn till RaceID från och med i morgon. Fr.v. Johan Jakobsson, VD, Nicklas Tingström, CTO och Erik Sjöbeck, CMO.

Motionsloppsplattformen Race.se satsar globalt och byter namn

Race.se har haft en kraftig tillväxt sedan starten och under det senaste året expanderat till över 30 länder runt om i världen. Den kraftiga tillväxten och internationaliseringen har varit en ett resultat av en medveten strategi där företaget fokuserat på att expandera vertikalt inom olika sporter.
– Vår kraftiga expansion är resultatet av ett starkt erbjudande och ett fantastiskt arbete av våra otroligt dedikerade medarbetare. Vi är ett team som verkligen jobbar mot ett gemensamt mål där alla vet att man själv gör skillnad varje dag, säger Johan Jakobsson, VD på RaceID.

Race.se har snabbt blivit Sveriges ledande plattform för motionslopp och har även blivit världsledande inom sporter, så som swimrun och extremtriathlon. Nu väljer bolaget att byta namn och tydliggöra sitt fokus på loppdeltagaren genom att byta namn från Race.se till RaceID. Bytet av namn är något som omfamnar företagets synsätt att alltid se deltagarens behov först.

– Vi skapade vår plattform utifrån oss själva där vi alla är loppdeltagare. Under de senaste åren har vi fokuserat på att skapa en riktigt bra plattform för arrangörer där de kan administrera sina event från A till Ö. Nu känner vi att tidpunkten är rätt att ta nästa steg mot att göra världens bästa tjänst även för loppdeltagare, säger Erik Sjöbeck, CMO på RaceID.

– Vi har också vuxit riktigt fort inom skidvärlden där vi i Sverige nu öppnat anmälan för Craft Ski Marathon och Orsa Grönklitt Ski Marathon. Vi har även fler lopp på ingång och har lanserat en helt ny längdpodd med Daniel Tynell och vår VD Johan, berättar Sjöbeck.

RaceID har som strategi att bli världens ledande community för loppdeltagare och namnet ska tydliggöra denna ambition. Med ett RaceID ska deltagaren få ett pass till världens alla motionslopp och kunna inspireras till nya utmaningar tillsammans med vänner. Strategin att fokusera mer på loppdeltagaren har som mål att även gynna motionsloppen som idag använder tjänsten för anmälan och administration.

Förutom att tjänsten ska bli än mer intuitiv för slutanvändaren är målsättningen att inom det kommande året lansera banbrytande tjänster riktat mot loppdeltagaren. Race.se byter namn och domän till RaceID imorgon, onsdag 28 oktober.

Senaste nyheterna

Harald Östberg Amundsen slog Johannes Hösflot Kläbo vid norska cupen i Lillehammer. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Johaug och Östberg Amundsen vann i Lillehammer

Norska cupen fortsatte på lördagen med fristilslopp i Lillehammer. Therese Johaug vann programenligt i damklassen och på herrsidan var U23-världsmästaren Harald Östberg Amundsen.
Segern på vann jaktstarten i Kontiolahti var Sebastian Samuelssons första i världscupen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson vann jaktstarten i Kontiolahti

En bom och snabb skidåkning förde Sebastian Samuelsson från 18:e plats till seger på jaktstarten i Kontiolahti. Samuelssons första världscupseger! Duon kom samtidigt till sista skyttet. Samuelsson mi...
pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.