Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Storvreta IK har en stor satsning på gång med en multibana över 3 kilometer.

Storvreta IK har en stor satsning på gång med en multibana över 3 kilometer.

Multibana på gång i Storvreta

I Storvreta utanför Uppsala pågår just nu bygget av en multibana som blir cirka 3 kilometer lång. Det är Storvreta IK som med ett stöd på dryga fyra miljoner kronor från Allmänna Arvsfonden bygger banan.

Det var i december som upplandsklubben beviljades det sökta bidraget till projektet att bygga en multibana och skicrossbana på Skogsvallens Idrottsplats.

– Multibanan kommer vara bli cirka 3 kilometer lång och med minst 4 m bredd. Vi skapar bredd för 30 skjutmål för skidskytte samt att det blir en skid- och cykelcrossbana på området, berättar Patrik Söderqvist, ordförande i Storvreta IK:s skidsektion.

Här nedan kan du se en film över bygget som pågår och som ska bli klart efter sommaren.

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...