Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Storvreta IK har en stor satsning på gång med en multibana över 3 kilometer.

Storvreta IK har en stor satsning på gång med en multibana över 3 kilometer.

Multibana på gång i Storvreta

I Storvreta utanför Uppsala pågår just nu bygget av en multibana som blir cirka 3 kilometer lång. Det är Storvreta IK som med ett stöd på dryga fyra miljoner kronor från Allmänna Arvsfonden bygger banan.

Det var i december som upplandsklubben beviljades det sökta bidraget till projektet att bygga en multibana och skicrossbana på Skogsvallens Idrottsplats.

– Multibanan kommer vara bli cirka 3 kilometer lång och med minst 4 m bredd. Vi skapar bredd för 30 skjutmål för skidskytte samt att det blir en skid- och cykelcrossbana på området, berättar Patrik Söderqvist, ordförande i Storvreta IK:s skidsektion.

Här nedan kan du se en film över bygget som pågår och som ska bli klart efter sommaren.

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...