Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
EMIL JÖNSSON är osäker inför kommande helgs världsuptävlingar i Düsseldorf. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

EMIL JÖNSSON är osäker inför kommande helgs världsuptävlingar i Düsseldorf. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Muskelbristning - osäkert om Emil kan åka i Düsseldorf

Landslagsstjärnan Emil Jönsson har ådragit sig en muskelbristning i vänster lår och ska under tisdagen undersökas av Sveriges Olympiska Kommittés läkare Klas Östberg.
- För dagen är det för tidigt att säga hur lång rehabträning jag behöver och om jag missar några världscuptävlingar, säger Emil Jönsson.

Det var i semifinalen vid världscuptävlingarna i finska Kuusamo i lördags som Emil Jönsson kände att det smärtade till i vänstra låret när han tryckte på max från startgrinden.
Trots smärtan lyckades Emil staka sig till en final. Han fick behandling och tejpades hårt av fysioterapeuten Anders Eliasson. Men strax innan finalen skulle starta beslutade Emil i samråd med landslagets herrsprinttränare Arild Monsen att kasta in handduken.
- Med facit i hand var det ett mycket klokt beslut, säger Emil Jönsson efter att ha genomgått en magnetröntgen på Östersunds sjukhus sent på måndagseftermiddagen.
Röntgenbilderna gav tydliga besked:
- Emil har ådragit sig en mindre blödning högt upp på vänstra lårets insida upp till muskelfästet. Det är en muskelbristning, säger landslagsläkaren Magnus Dyborn.
Under tisdagen kommer Emil Jönsson att undersökas av Sveriges Olympiska Kommittés läkare Klas Östberg och SOK:s fysioansvarige Karsten Kaping. Först efter det att SOK-expertisen satt sig in i Emils skada får vi svaren på hur Emil ska gå vidare.
- Jag är fortfarande lite stel, men känner mig mycket, mycket bättre bara över ett dygn. I det här läget gäller det dock att inte förivra sig och ta några risker. Jag tänker lyssna på expertisen och göra den rehabiliteringsträning som krävs för att bli hundra procent bra, säger Emil Jönsson.
Herrsprinttränaren Arild Monsen avvaktar resultatet av tisdagens läkarundersökning innan han tar ställning om Emil Jönssons framtida världscupstarter i Düsseldorf och Davos:
- Vi har att förhålla oss till vad läkare och fysioterapeuter säger och göra saker i rätt ordning. Jag är glad i dag att vi fattade rätt beslut i Kuusamo så att inte Emil kom till start.

 

Senaste nyheterna