Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Petter Myhlback hoppas på ansökningar från rutinerade klubbvallare till en tjänsten som landslagsvallare över den kommande OS-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Petter Myhlback hoppas på ansökningar från rutinerade klubbvallare till en tjänsten som landslagsvallare över den kommande OS-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback jagar ny vallare till landslaget

Längdlandslagets vallachef Petter Myhlback saknar en vallare till teamet som ska valla landslagsåkarnas skidor den kommande OS-vintern.
– Nu har vi annonserat och fått in några ansökningar men jag uppmanar rutinerade klubbvallare att söka. Jag vet att det finns mycket erfarenhet bland det, säger Myhlback.

Som vi skrivit förut så har två vallare slutat efter den gånga säsongen. Det handlar om Rikard Andresasson och Ulf Eriksson. Sedan har förbundet anställt finländaren Martin Norrgård, som i vintras var finsk vallachef. Norrgård gör comeback i det svenska vallateamet.

Ytterligare en vallare behövs dock för att få det svenska vallateamet komplett och det handlar om en heltidstjänst från 1 november till 30 april.

– Vi är ute efter en erfaren person som får ansvaret för tre-fyra åkares skidor. Vi vet att det finns riktigt bra vallare i flera klubbar men de tänker kanske inte på att de kan kontakta oss. Det handlar om att kunna hantverket med vallning, inte att besluta vilken valla vi ska åka på. Där har vi ett system vi jobbar efter, förklarar Myhlback.

– Det vore jättekul att få ett tillskott utifrån, fortsätter Myhlback.

För den som är intresserad gäller det att skynda på. Ansökan går ut på fredag 30 april och du läser mer om tjänsten här.

 

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...