Petter Myhlback hoppas på ansökningar från rutinerade klubbvallare till en tjänsten som landslagsvallare över den kommande OS-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Petter Myhlback hoppas på ansökningar från rutinerade klubbvallare till en tjänsten som landslagsvallare över den kommande OS-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback jagar ny vallare till landslaget

Längdlandslagets vallachef Petter Myhlback saknar en vallare till teamet som ska valla landslagsåkarnas skidor den kommande OS-vintern.
– Nu har vi annonserat och fått in några ansökningar men jag uppmanar rutinerade klubbvallare att söka. Jag vet att det finns mycket erfarenhet bland det, säger Myhlback.

Som vi skrivit förut så har två vallare slutat efter den gånga säsongen. Det handlar om Rikard Andresasson och Ulf Eriksson. Sedan har förbundet anställt finländaren Martin Norrgård, som i vintras var finsk vallachef. Norrgård gör comeback i det svenska vallateamet.

Ytterligare en vallare behövs dock för att få det svenska vallateamet komplett och det handlar om en heltidstjänst från 1 november till 30 april.

– Vi är ute efter en erfaren person som får ansvaret för tre-fyra åkares skidor. Vi vet att det finns riktigt bra vallare i flera klubbar men de tänker kanske inte på att de kan kontakta oss. Det handlar om att kunna hantverket med vallning, inte att besluta vilken valla vi ska åka på. Där har vi ett system vi jobbar efter, förklarar Myhlback.

– Det vore jättekul att få ett tillskott utifrån, fortsätter Myhlback.

För den som är intresserad gäller det att skynda på. Ansökan går ut på fredag 30 april och du läser mer om tjänsten här.

 

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...
Skidskyttelandslaget huvudtränare Johannes Lukas tillsammans med Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma redo för test. FOTO: Svenska Skidskytteförbundet.

Mittuniversitetet blir skidskyttets exklusiva testanläggning

Ett nytecknat samverkansavtal mellan Mittuniversitetet och Svenska Skidskytteförbundet säkerställer att Skidskyttelandslaget får tillgång till Mittuniversitetets spetskompetens avseende tester och for...