Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Iivo Niskanen på väg mot seger på 16 kilometer fri stil vid finska mästerskapen på rullskidor. FOTO: Loru Creative/Vuokattisport.

Iivo Niskanen på väg mot seger på 16 kilometer fri stil vid finska mästerskapen på rullskidor. FOTO: Loru Creative/Vuokattisport.

Niskanen visade form på rullskidor

Iivo Niskanen visade att han är på rätt väg in kommande säsong med ett guld och ett silver på finska mästerskapen på rullskidor som avgjorde i Vuokatti i helgen. Båda medaljerna kom på lopp som är hans favoritdiscipliner.

Under lördagens sprint i klassisk stil tog Niskanden silvret bakom Verneri Suhonen, men var före åkare som Lauri Lepistö och Ristomatti Hakola. Under söndagens 16 kilometer intervallstart i fri stil vann han 30 sekunder före Perttu Hyvärinen och med ytterligare en sekund ner till Juuso Haarala.

På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten med Kerttu Niskanen på silverplats och Johanna Matintalo i bronsposition. På söndagens distanslopp över 12 kilometer blev det hård kamp mellan Krista Pärmäkoski och Niskanen. Pärmäkoski drog det längsta strået och vann med 7,9 sekunder ner till Niskanen. Johanna Matintalo tog åter bronset.

Resultat:

Herrar sprint

Damer sprint

Herrar 16 km fri stil

Damer 12 km fri stil

Senaste nyheterna

Max Novak efter segern på Klarälvsloppet. Idag kraschade Novak rejält på cykel under ett träningspass på Gran Canaria. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Novak i cykelkrasch på Gran Canaria

Sommarens rullskidkung Max Novak visade sig inte samma flyt med större hjul under sig. Idag kraschade han rejält vid en träningstur på cykel på Gran Canaria. – Jag kom ner för en backe och skulle in...
När William Poromaa tänker på OS i Peking, då tänker han på medaljer. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Poromaa har OS-medaljer i tankarna

I vintras blev William Poromaa två gånger nia individuellt och snuddade vid bronset på stafetten vid VM i Oberstdorf, som förstaårssenior. Efter en mycket bra träningssommar stördes början av hösten ...
Lina Korsgren och Emil Persson dominerade Visma Ski Classics förra säsongen. I vinter kan du följa dem i Vinterstudion på SVT. FOTO: Visma Ski Classics.

Nytt fokus för Vinterstudion

Om en månad, helgen den 13–14 november, drar SVT igång 15:e säsongen av Vinterstudion. Då med Sverigepremiären i skidskytte från Idre. I vinter får vi inte se så mycket av världscupen längdåkning i V...