Iivo Niskanen på väg mot seger på 16 kilometer fri stil vid finska mästerskapen på rullskidor. FOTO: Loru Creative/Vuokattisport.

Iivo Niskanen på väg mot seger på 16 kilometer fri stil vid finska mästerskapen på rullskidor. FOTO: Loru Creative/Vuokattisport.

Niskanen visade form på rullskidor

Iivo Niskanen visade att han är på rätt väg in kommande säsong med ett guld och ett silver på finska mästerskapen på rullskidor som avgjorde i Vuokatti i helgen. Båda medaljerna kom på lopp som är hans favoritdiscipliner.

Under lördagens sprint i klassisk stil tog Niskanden silvret bakom Verneri Suhonen, men var före åkare som Lauri Lepistö och Ristomatti Hakola. Under söndagens 16 kilometer intervallstart i fri stil vann han 30 sekunder före Perttu Hyvärinen och med ytterligare en sekund ner till Juuso Haarala.

På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten med Kerttu Niskanen på silverplats och Johanna Matintalo i bronsposition. På söndagens distanslopp över 12 kilometer blev det hård kamp mellan Krista Pärmäkoski och Niskanen. Pärmäkoski drog det längsta strået och vann med 7,9 sekunder ner till Niskanen. Johanna Matintalo tog åter bronset.

Resultat:

Herrar sprint

Damer sprint

Herrar 16 km fri stil

Damer 12 km fri stil

Senaste nyheterna

Gustav Eriksson tog segern på 15 kilometer i Bruksvallarna efter diskningen av Johannes Eklöf. FOTO: Adam Karls Johansson.

Gustav Eriksson – vinnare efter diskningen av Eklöf

Snabbast i mål var Johannes Eklöf men eftersom han medvetet bröt mot teknikzonerna och stakade blev det istället IFK Mora SK-seger på 15 kilometer vid Sverigecupen i Bruksvallarna. Gustav Eriksson är ...
Hanna Öberg avslutade starkt och förde Sverige till tredje plats på stafetten i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Sverige spurtade ner Norge igen

Hanna Öberg spurtade ner Marte Olsbu Röiseland och fixade en tredjeplats till Sverige på världscupstafetten i Östersund. Sveriges andra spurtvinst mot Norge idag. Moa Olsson spurtade ju ner Fossesholm...
Johannes Eklöf var snabbast på dagens klassiska lopp i Bruksvallarna men diskades. Han stakade genom teknikzonerna. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Styrkebesked för diskad Eklöf

Långloppsåkaren Johannes Eklöf stakade fort och hade snabbaste tid i Bruksvallarna klassiska lopp i Sverigecupen på söndagen. Men någon vinst blev det inte för Hallby-sonen som medvetet stakade i tek...