Hans Christer Holund är en av 22 åkare i det norska landslaget inför OS-säsongen 2020-2021. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Hans Christer Holund är en av 22 åkare i det norska landslaget inför OS-säsongen 2020-2021. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Norges landslag 2021-2022

Under tisdagen presenterades Norges längdlandslag för OS-säsongen 2021-2022. Truppen är uppdelad i herrar elit allround med sex åkare, herrar elit sprint med fem åkare och damer elit med elva åkare.

Några riktigt välmeriterade åkare har hamnat utanför som Didrik Tönseth på herrarnas allroundlag, Finn Hågen Krogh i sprintlaget och Ragnhild Haga i damlaget. Alla tre har dock tydligt deklarerat att man satsar vidare mot OS vid sidan av det norska landslaget.

Med i laget finns Ingvild Flugstad Østberg som är på väg tillbaka efter att ha varit tvungen att stå över hela säsongen för att hon inte uppfyllde kraven hälsokraven in i förra säsongen.

– Det går så pass bra för Ingvild att det aldrig varit något tvivel om att hon kommer att få en plats på årets lag, sa landslagstränaren Ole Morten Iversen på norska förbundets presskonferens under tisdagen.

Norges landslag 2021-2022

Herrar elit allround (distans)
Emil Iversen, IL Varden Meråker
Harald Østberg Amundsen, Asker SK
Simen Hegstad Krüger, Lyn Ski
Hans Christer Holund, Lyn Ski
Martin Løvstrøm Nyenget, Lillehammer SK
Sjur Røthe, Voss IL

Tränare: Eirik Myhr Nossum

Herrar elit sprint
Erik Valnes, Bardufoss og Omegn IF
Håvard Solås Taugbøl, Lillehammer SK
Pål Golberg, Gol IL
Sindre Bjørnestad Skar, Bærums Verk og Hauger IF
Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL

Tränare: Arild Monsen

Damer elit
Anna Svendsen, Tromsø SK
Anne Kjersti Kalvå
Mathilde Skjervolden Myhrvold
Ane Appelkvist Stenseth, Grong IL
Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL
Heidi Weng, IL BUL
Tiril Udnes Weng, Nes Ski
Lotta Udnes Weng, Nes Ski
Therese Johaug, IL Nansen
Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik SK
Helene Marie Fossesholm, Eiker SK

Tränare: Ole Morten Iversen

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...