Hans Christer Holund är en av 22 åkare i det norska landslaget inför OS-säsongen 2020-2021. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Hans Christer Holund är en av 22 åkare i det norska landslaget inför OS-säsongen 2020-2021. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Norges landslag 2021-2022

Under tisdagen presenterades Norges längdlandslag för OS-säsongen 2021-2022. Truppen är uppdelad i herrar elit allround med sex åkare, herrar elit sprint med fem åkare och damer elit med elva åkare.

Några riktigt välmeriterade åkare har hamnat utanför som Didrik Tönseth på herrarnas allroundlag, Finn Hågen Krogh i sprintlaget och Ragnhild Haga i damlaget. Alla tre har dock tydligt deklarerat att man satsar vidare mot OS vid sidan av det norska landslaget.

Med i laget finns Ingvild Flugstad Østberg som är på väg tillbaka efter att ha varit tvungen att stå över hela säsongen för att hon inte uppfyllde kraven hälsokraven in i förra säsongen.

– Det går så pass bra för Ingvild att det aldrig varit något tvivel om att hon kommer att få en plats på årets lag, sa landslagstränaren Ole Morten Iversen på norska förbundets presskonferens under tisdagen.

Norges landslag 2021-2022

Herrar elit allround (distans)
Emil Iversen, IL Varden Meråker
Harald Østberg Amundsen, Asker SK
Simen Hegstad Krüger, Lyn Ski
Hans Christer Holund, Lyn Ski
Martin Løvstrøm Nyenget, Lillehammer SK
Sjur Røthe, Voss IL

Tränare: Eirik Myhr Nossum

Herrar elit sprint
Erik Valnes, Bardufoss og Omegn IF
Håvard Solås Taugbøl, Lillehammer SK
Pål Golberg, Gol IL
Sindre Bjørnestad Skar, Bærums Verk og Hauger IF
Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL

Tränare: Arild Monsen

Damer elit
Anna Svendsen, Tromsø SK
Anne Kjersti Kalvå
Mathilde Skjervolden Myhrvold
Ane Appelkvist Stenseth, Grong IL
Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL
Heidi Weng, IL BUL
Tiril Udnes Weng, Nes Ski
Lotta Udnes Weng, Nes Ski
Therese Johaug, IL Nansen
Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik SK
Helene Marie Fossesholm, Eiker SK

Tränare: Ole Morten Iversen

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...
Skidskyttelandslaget huvudtränare Johannes Lukas tillsammans med Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma redo för test. FOTO: Svenska Skidskytteförbundet.

Mittuniversitetet blir skidskyttets exklusiva testanläggning

Ett nytecknat samverkansavtal mellan Mittuniversitetet och Svenska Skidskytteförbundet säkerställer att Skidskyttelandslaget får tillgång till Mittuniversitetets spetskompetens avseende tester och for...