Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Viktor Thorn på väg mot tolfte plats på 15 kilometer skejt i Lillehammer. Han bästa världscuplopp hittills. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
Viktor Thorn på väg mot tolfte plats på 15 kilometer skejt i Lillehammer. Han bästa världscuplopp hittills. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Norsk dubbel - Viktor Thorn tolva

Det blev norsk dubbelseger genom Sjur Röthe och Didrik Tönseth på 15 kilometer skejt i Lillehammer.
Viktor Thorn slutade tolva. Han bästa distanslopp i världscupen. Däremot hade Calle Halfvarsson en tyngre dag när han åkte i mål som 24:a.

Den norska duon Röthe och Tönseth stod i en klass för sig den här dagen. Två åkare med bra teknik och lätt kropp kom bra till sin rätt i det blöta föret. Även ryssen Denis Spitsov på tredje plats är en liten lätt åkare.

Topptrion Didrik Tönseth, Sjur Röthe och Denis Spitsov. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
Topptrion Didrik Tönseth, Sjur Röthe och Denis Spitsov. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

För Viktor Thorn innebar dagens tolfteplats hans bästa insats i världscupen.

– Jag har svårt att vara nöjd, men idag får jag väl vara lite nöjd, sa Thorn till SVT.

– Det var ett stabilt lopp, men det var inte mitt favoritföre direkt. Jag hade väldigt bra skidor dock. Får tacka vallarna för det. Jag har haft som mål att bli stabilare och nu visar jag i dag vad jag kan. Och att jag har mer att ge, fortsatte Viktor.

Calle Halfvarsson hade det tyngre och trivdes inte i blötan.

– Det var tungt! Det var sämsta loppet jag gjort på länge. Jag var trött redan från start men försökte hålla högt tempo. Jag hade ingen energi och hade så svårt med det här föret. Det var löst och sladdrigt. Jag var bara trött, berättade Calle för SVT.

– Det är tråkigt att när man gör ett sånt här dåligt lopp, det förstör så mycket i en minitour, fortsatte Halfvarsson.

Det var dock inte bara Calle av förväntade toppåkare som var en bit ner i listan idag. Förra helgens dubbelsegrare Alexander Bolshunov slutade 19:e tio sekunder före Halfvarsson. Johannes Hösflot Kläbo var två sekunder före Calle som 23:a

Jens Burman var tredje svensk en knapp halvminut bakom Halfvarsson på 35:e plats.

I minoitouren leder nu Sjur Röthe och han går ut 1,8 sekunder före Didrik Tönseth i morgon. Norska också på tredje position genom Emil Iversen 11,5 sekunder bakom Röthe.  Fyran Denis Spitsov går ut dryga halvminuten efter.

Viktor Thorn går ut som tolva minuten bakom men har Alex Harvey och Hans Christer Holund bara runt fem sekunder framför. Halfvarsson är 18 sekunder efter Thorn på 18:e plats.


Resultat
Världscupen Lillehammer
Herrarr 15 km fri stil

1. Sjur Röthe 36.34,0
2. Didrik Tönseth + 6,0
3. Denis Spitsov + 28,6
4. Dario Cologna + 38,3
5. Andrey Melnichenko + 40,6
6. Andrew Musgrave + 45,1

12. Viktor Thorn + 1.06,0
24. Calle Halfvarsson + 1.36,3
35. Jens Burman + 2.02,5
58. Björn Sandström + 3.05,4
60. Gustav Eriksson + 3.07,8
74. Karl-Johan Westberg + 3.52,9
90. Anton Persson + 5.17,3


Officiellt resultat finns här

Ställning inför jaktstarten finns här

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...