Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Charlotte Kalla slutade som nia vid världscupens 10 km klassiskt i Falun. Kalla öppnade starkt men föll tillbaka. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Charlotte Kalla slutade som nia vid världscupens 10 km klassiskt i Falun. Kalla öppnade starkt men föll tillbaka. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norsk kross - Kalla besviken nia

Allt var som vanligt. Norskorna var bäst och snabbast och Therese Johaug vann i stor stil.
Charlotte Kalla öppnade fint men stod inte distansen ut.
– Jag hade inte dagsformen att hålla hela vägen idag, sa en besviken Charlotte.

Vid 1,7 kilometer var Kalla trea, elva sekunder efter Johaug och bara 3,6 bakom Weng. I mål var Charlotte nia 50 sekunder efter.

– Det kändes väldigt bra i mördarbacken. Det kändes som jag hade bra driv. Jag försökte kämpa på över krönet men…

– På den här distansen och banan gäller det att vara pigg för att kunna hålla ihop det hela vägen. Den dagsformen hade jag inte idag, berättade Kalla.

Charlotte hade hoppats mer på den här dagen i Falun och hade en bra känsla ut från start.

– Det kändes väldigt bra i början. Då kunde jag åka så offensivt som jag hoppades på.

– Det var inspirerande att höra att jag låg på pallplacering. Jag visste att det var tätt, det var så jag blev matchad. Jag var peppad att ta i och göra det bästa, berättade Charlotte.

Men tiden rann iväg och till slut var de precis att Kalla klarade att bli bästa svenska.

Ida Ingemarsdotter blev 14:e bara lite drygt fem sekunder bakom Charlotte.

ida_14_falun_16.jpg
Ida Ingemarsdotter blev 14:e fem sekunder efter Kalla. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

– Det var lite jobbigt. Skulle väl ha åkt lite fortare kanske. Men jag gör allt jag kan och det är en speciell distans. Jag tror jag plockade ut det jag hade i systemet idag, kommenterade Ingemarsdotter och fortsatte;

– Det var speciellt före idag. Det gäller verkligen att bestämma sig och gå allt och lita på skidorna. Det är lite smålöst och det släpper. Man måste slappna av och låta skidorna göra jobbet även om det är halvschabbligt med fästet.

På frågan om hur man hanterar den norska dominansen svarade Ida så här:

– För det första så är det en individuell idrott så det gäller att fokusera på sig själv. Fokuserar man på alla andra kan man lika gärna ligga kvar i sängen. Jag fokuserar på mig, norskorna är fantastiska, Therese dominerar, det är bara att gratulera och lyfta på hatten, säger Ida och fortsätter;

– Jag fortsätter min linje och skam den som ger sig. Jag är 30 år och nån gång kommer jag stå överst också.

johaug_1_falun_16.jpg
Therese Johaug var i stor stil med 18 sekunder före Heidi Weng. Norskt också på tredje och fjärde plats genom Östberg och Jacobsen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tre svenskor till klarade världscuppoäng. Stina Nilsson och Maria Rydqvist delade 28:e platsen. Jennie Öberg var 30:e och Linn Sömskar precis utanför som 31:a knappt tre sekunder efter Öberg.

Kompletta resultat här.

 

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...
fis_bild

Längdvärldscupens final i Peking ställs in

Internationella skidförbundet, FIS, har tillsammans med organisationskommittén för OS i Peking, kommit överens om att mot bakgrund av den nuvarande globala situationen med Covid-19 så kommer inga för-...