Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ebba Andersson blev fyra på skiathlon-loppet i Lahtis. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Ebba Andersson blev fyra på skiathlon-loppet i Lahtis. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Norsk trippel – Andersson fyra och Kalla sjua

Tio minuter in i skiathlonloppet i Lahtis tackade Therese Johaug för sällskapet och drog ifrån. I mål var Johaug 28,1 sekunder före norska junioren Helene Marie Fossesholm. Heidi Weng tog spurten om tredjeplatsen precis före Ebba Andersson. Charlotte Kalla gjorde en stark comeback som sjua.

Therese Johaug dominerade loppet och när hon gick loss efter tio minuters åkning var det aldrig något snack om saken. Johaug åkte sedan med bra tryck resten av loppet.

Där bakom så blev Ebba Andersson, Jessie Diggins och Natalia Nepryaeva ifattåkta av Helene Marie Fossesholm och Heidi Weng på fristilsdelen.

Fossesholm gick sedan starkt uppför ut på sista varvet och fick en lucka som hon kunde hålla hela vägen till en andraplats.

I spurten om tredjeplatsen var Weng starkast men Ebba Andersson klarade av Diggins med fyra tiondelars marginal.

Charlotte Kalla hängde med fint i andraklungan på klassiska delen och avancerade sedan på skejtdelen. I spurten om sjätteplatsen var hon tvåa precis bakom Nepryaeva men klarade Stadlober och Pärmäkoski med liten marginal.

– Jag var Inte jättenervös mest glad och tacksam att få ta på mig nummerlappen igen, sa en glad Kalla i SVT:s sändning.

– Det här var verkligen vad jag behövde. Både rent fysiskt för att ligga på en hård belastningsnivå under lång tid, men också för alla mentala moment som man måste behärska, fortsatte Kalla.

Emma Ribom blev 17:e, Evelina Settlin 22:a, Sofia Henriksson 29:a och Lovisa Modig 30:e. Modig som kraschade rejält på första varvet med stavbrott och mycket tappad tid.

Texten uppdateras.

Officiellt resultat finns här.

Senaste nyheterna

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf d...
pod_bild_vl21

Podcast om Vasaloppet

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras Vasaloppet av Teemu Virtanen tillsammans med gästen Oskar Svärd. Trefaldige Vasaloppsvinnaren Svärd som i år var Visma Ski ...
Sebastian föll tillbaka till tolfte plats på jaktstarten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tolva efter fyra bom

Sebastian Samuelsson gick ut som tvåa på söndagens jaktstart i Nove Mesto men efter en bom i varje skjutning slutade han tolva dryga minuten efter segraren Tarjej Bö som vann åtta sekunder före broder...