Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Charlotte Kalla och det svenska skidlandslaget har ingått ett tvåårigt avtal med Morten Iversbakken och den norska rullskidtillverkaren IDT. FOTO: IDT Solutions.
Charlotte Kalla och det svenska skidlandslaget har ingått ett tvåårigt avtal med Morten Iversbakken och den norska rullskidtillverkaren IDT. FOTO: IDT Solutions.

Norska rullskidor ska ge svenska VM-guld

Norska rullskidor ska hjälpa svenskarna att vinna VM i Seefeld.
Charlotte Kalla & co har ingått ett exklusivt avtal med det norska innovationsföretaget IDT.

– För oss är det en bekräftelse på att vi levererar marknadens bästa rullskidor. Under dom närmaste två åren är vi exklusiv leverantör av rullskidor till Charlotte Kalla, Stina Nilsson och resten av det svenska landslaget. Vi är ganska stolta över det, säger marknadschefen på IDT Solutions, Morten Iversbakken.

Tidigare har det norska skidlandslaget ingått exklusivt avtal med IDT. Det italienska landslaget är också på det norska varumärket. Marknadschef Iversbakken berättar att det inte finns någon intressekonflikt genom att tillåta Sverige tillgång på företagets väldigt populära rullskidor.

IDT:s rullskidor säljs på den öppna marknaden, så det finns inga hemligheter vi ger bort, säger Iversbakken.

Urban Nilsson, vallachef för det svenska skidlandslaget, säger att IDT var förstahandsvalet när svenskarna skulle hitta en ny leverantör av rullskidor till sina bästa längdskidåkare.

– Vi har länge haft en bra dialog, men har inte kunnat samarbeta förrän nu på grund av ett avtal med en annan tillverkare. I flera år har IDT visat sig vara en mycket seriös och innovativ spelare, och jag var mycket nöjd när det visade sig att de också kunde vara intresserade av att arbeta med oss i Sverige. Vi vill att våra löpare får tillgång till den bästa utrustningen som finns på marknaden, förklarar Nilsson.

Vallachefen betonar att svenskarna vill ha ett långsiktigt samarbete med teknologibolaget från Lena på Östre Toten.

– Vi har tecknat ett avtal som varar två år, med ett alternativ om ytterligare två år om båda parter är nöjda. Långsiktigt samarbete är en förutsättning för att kunna utveckla varandra och göra varandra bättre.

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...
Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...