Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg på väg att föra Sverige till en femteplats i VM-stafetten i Pokljuka. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Hanna Öberg på väg att föra Sverige till en femteplats i VM-stafetten i Pokljuka. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Norskt stafettguld – Sverige femma

Johanna Skottheim tappade för Sverige på förstasträckan vid VM-stafetten i skidskytte Pokljuka och kom sedan aldrig riktigt in i matchen om medaljerna.
Sverige slutade femma 47,9 sekunder efter segrande Norge.

Det blev en tung start på stafetten för Sverige när Johanna Skottheim behövde tre extraskott på första sträckan. Hon växlade ut Linn Persson som 14:e 57,5 sekunder efter då ledande Italien.

– Det är för dåligt med tre reservskott. Jag skjuter lika många extraskott som i alla de tidigare stafetterna, sa Skottheim till SVT efter sin insats.

På andra sträckan avancerade Linn Persson till sjunde plats och var 1.04 efter Norge till växlingen. Persson avslutade starkt men hade också hon behövde tre extraskott, alla på första skyttet.

– Jag blev lite nervös efter att ha missat det andra reservskottet i liggande men fick ner dem och tog revansch i ståskyttet, kommenterade Persson.

Elvira Öberg höll sjundeplatsen och plockade in lite tid och växlade ut Hanna Öberg 52 sekunder efter Norge. Elvira använde också hon två extraskott i liggande

– Jag gick ganska hårt de två första varven och blev ruggigt stum på sista varvet, sa Elvira Öberg.

Hanna Öberg avancerade upp Sverige till femte plats på slutsträckan. Hon behövde ett reservskott i liggande men sköt sedan snabbt och fullt i stående men marginalen fram till medaljplats var för stor.

– Jag tänkte att det var mycket som var möjligt, det var ju en del skrällag före mig, sa Hanna Öberg till SVT.

– Det var inga problem på vallen, jag kan inte klaga på skyttet men jag hade önskat mig lite mer sprutt i benen så att jag hade kunnat gå ikapp tyskan på det andra varvet, fortsatte Öberg.

Norge vann stafetten men Marte Olsbu Röiseland hade det tufft i liggande på slutsträckan när hon började med tre bommar. Norskan höll trots det ihop det och förde Norge till seger före 8,8 sekunder för Tyskland som passerade Ukraina i kampen om silvret på upploppet.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Kan Ebba Andersson ta sig förbi Jessie Diggins i distanscupen när världscupen avslutas i Schweiz till helgen? FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges trupp till världscupavslutningen i Schweiz

Världscupen avslutas i Sankt Moritz/Engadin, Schweiz, kommande helg. Beslutet att åka kom efter avresa till VM så den svenska truppen kommer att bestå av de VM-uttagna aktiva som tävlat i Oberstdorf d...
pod_bild_vl21

Podcast om Vasaloppet

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras Vasaloppet av Teemu Virtanen tillsammans med gästen Oskar Svärd. Trefaldige Vasaloppsvinnaren Svärd som i år var Visma Ski ...
Sebastian föll tillbaka till tolfte plats på jaktstarten i Nove Mesto. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Samuelsson tolva efter fyra bom

Sebastian Samuelsson gick ut som tvåa på söndagens jaktstart i Nove Mesto men efter en bom i varje skjutning slutade han tolva dryga minuten efter segraren Tarjej Bö som vann åtta sekunder före broder...