Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
BLIR DET här pallen också på Alpe Cermis på söndag? Petter Northug (i mitten) tror dock inte att Marcus Hellner (t v) vinner… Axel Teichmann (t h) var trea totalt ifjol. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

BLIR DET här pallen också på Alpe Cermis på söndag? Petter Northug (i mitten) tror dock inte att Marcus Hellner (t v) vinner… Axel Teichmann (t h) var trea totalt ifjol. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

Northug tror inte på Hellner

Petter Northug tror inte på att den svenska planen till Marcus Hellner och Daniel Rickardsson kan frånta honom segern i årets Tour de Ski.
Enligt norska VG nett är Tour-ledaren självsäker inför de två avslutningsetapperna i Val di Fiemme.

Norrmännen har börjat få ögonen upp för de båda svenskarna i toppen av Tour de Ski, speciellt efter Daniel Rickardssons seger i milloppet i Toblach i torsdags. Nu tror de att Daniel kan komma att kapa åt sig en hel del bonussekunder på i lördagens masstart och därigenom ”ta” bonussekunder från Northug.
Det ska enligt den norska tidningen ge klar bana för Marcus Hellner att passera Northug.
- Det är fem sprinter undervägs i tillägg till målpasseringen. Det ger en och en halv minut man kan tjäna och det kommer att avgöra stora delar av Touren, säger Marcus till Aftonbladet.
- Northug kommer inte att ge bort bonussekunder, men han kan bli trött han också, säger Rickardsson.

Skräms inte
Men Petter Northug tar det hela med ett stort lugn.
- Ska Hellner ta bonussekunder på masstarten så måste han övergå sig själv, säger han.
Norge har två uppgifter här:
Förutom att skaffa Northug ett så stort försprång som möjligt ska man också försöka få Simen Østensen att ta hem sprinttröjan som kämpar om de samma bonussekunderna.
Norska NRK meddelar dessutom att varken Martin Johnsrud Sundby eller Tord Asle Gjerdalen kommer att åka söndagens avslutning, ej heller Østensen om han inte vinner sprinttävlingen.
Om det händer blir Petter Northug enda herråkare från stormakten Norge på avslutningen.
- Men om han vinner totalen, så räcker det för oss, säger herrtränaren Morten Aa Djupvik till VG nett.
Den norska truppen blir ännu mindre i lördagens lopp då Therese Johaug står över damernas start. Hon har underpresterat och man vill nu att hon istället tränar lugnt och hittar formen så att hon kan kvala in till OS i Vancouver.
Johaug är dock kvar i Val di Fiemme tills måndag på grund av kylan på hemmaplan i Norge.
 

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...