Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Den regerande totala världscupvinnaren Robin Norum, IFK Umeå, är klar för Rullskid-SM i Norrköping.

Den regerande totala världscupvinnaren Robin Norum, IFK Umeå, är klar för Rullskid-SM i Norrköping.

Norum och Westman till Rullskid-SM

De första anmälningarna till herrarnas individuella SM lopp 20 kilometer masstart i fristil har registrerats och det är två åkare som verkligen ger tyngd till tävlingen:
Den regerande totala världscupvinnaren Robin Norum, IFK Umeå, samt flerfaldige VM-medaljören Tobias Westman, IK Stern.

Robin Norum, 28 år, kunde med en fantastisk avslutning ställa sig överst på pallen i den totala Världscupen 2015, en cup som han satsade stort på under säsongen. Totalsegern säkrades på bästa sätt med en silvermedalj i VM 25 kilometer fristil masstart.

Under VM blev det även ett brons i parsprintstafetten tillsammans med Anton Karlsson. I vinterns SM i skiathlon tog Robin sin hittills främsta individuella placering på skidor då det blev en fin fjärdeplats. Robin ligger för närvarande tvåa i STS Roll Cup, där nästa deltävling blir just SM-masstartsloppet i Norrköping den 8 juli. Blir det ett steg upp på pallen för Robin denna gång?

t_westman_sm_norrk.jpg
Mr Rullskidor, Tobias Westman, är klar för Rullskid-SM i Norrköping.

Slår du upp rullskidor på Wikipedia nämns en person vid namn, Tobias Westman. Och det är inte för inte som Tobias, 42, fått epitetet Mr. Rullskidor. En väldigt lång karriär med debut i rullskidslandslaget och VM redan som junior 1993, individuellt VM-guld i jaktstart 1999 och VM-guld i stafett 2011 där bl a Petter Northug spurtades ned.

Lägg därtill en mängd SM-medaljer. Tobias gör på lördagen den 9 juli par med den duktiga junioren Alfred Buskqvist i SM-parsprintstafetten. Den platta och emellanåt tekniska citybanan i Norrköping kan passa Tobias så pass bra att de yngre åkarna åter kan få se en välbekant ryggtavla korsa mållinjen först!

Av tradition brukar de flesta anmälningarna till SM komma in i sista minuten, men med dessa tunga anmälningar så hoppas arrangören på ett trendbrott och fler tidiga anmälningar så att spänningen och intresset för SM-loppen kan byggas upp på bästa sätt.

Rullskid-SM 20 kilometer herrar masstart och 15 kilometer damer masstart samt SM-parsprintstafetter avgörs under SM-veckan i Norrköping på en central citybana fredagen och lördagen 8-9 juli.
Fredagens masstartslopp ingår dessutom i STS Roll Cup. Kimstad Gymnastik och Idrottsförening är arrangör med ledorden - Dubbelt så spännande, dubbelt så roligt.

Mer information finns på Facebooksidan - Rullskid-SM 2016 i Norrköping.

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.