Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Max Novak efter segern på Klarälvsloppet. Idag kraschade Novak rejält på cykel under ett träningspass på Gran Canaria. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Max Novak efter segern på Klarälvsloppet. Idag kraschade Novak rejält på cykel under ett träningspass på Gran Canaria. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Novak i cykelkrasch på Gran Canaria

Sommarens rullskidkung Max Novak visade sig inte samma flyt med större hjul under sig.
Idag kraschade han rejält vid en träningstur på cykel på Gran Canaria.
– Jag kom ner för en backe och skulle in i en rondell. Det fanns inga bilar i närheten. Mitt i rondellen bara försvann cykeln under mig, berättar Novak för Langrenn.com.

I förrgår åkte Novak till Gran Canaria för ett träningsläger, men redan idag, på andra träningsdagen, var oturen framme.

När Novak kom med cirka 45 kilometer i timmen in i rondellen så var det en oljefläck som ställde till det för honom. Cykeln bara försvann under honom.

– Jag har ganska fula skavsår på ena sidan. Dessutom fick jag ett slag mot huvudet. Jag ska kolla upp det igen i morgon, men förhoppningsvis har inget gått sönder, berättar Novak för Langrenn.com.

Novaks plan var att stanna på Gran Canaria i tre veckor – och det är det fortfarande.

– Nu blir det till att sola på stranden i stället för att träna. Går allt bra och skadorna inte är allvarligare än de ser ut nu så kanske kan jag träna igen om en vecka, avslutar Novak.

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...
Krista Pärmäkoski missar kommande helgs världscuptävlingar i Lillehammer på grund av en förkylning. FOTO: Petri Ikävalko.

Pärmäkoski missar världscupen i Lillehammer

Krista Pärmäkoski meddelar på sitt eget Instagramkonto att hon inte kommer till start vid världscuptävlingarna i Lillehammer kommande helg. En lätt förkylning gör att hon inte tar chansen att starta s...